Tanarul doljean arestat preventiv saptamana trecuta pentru comiterea infractiunii de omor calificat a recunoscut ca, in seara de 27 octombrie, a ucis-o pe Maria Popescu. Mandatul de arestare pe numele lui Ginel Nicolae a fost prelungit cu 25 de zile la cererea procurorilor.
Pe 30 octombrie, cadavrul Mariei Popescu, de 56 de ani, din Craiova, a fost gasit pe un teren viran din localitatea Floresti. In urma necropsiei s-a stabilit ca femeia murise dupa ce fusese lovita de mai multe ori in cap cu un corp dur. Suspectul era soferul unui autoturism, care avea numarul "DAR", in care femeia se urcase pentru a ajunge la Craiova. Ulterior, la politie s-a prezentat Ginel Nicolae, de 21 de ani, din Simnicu de Sus, care fusese implicat intr-un accident cu o Dacie cu numarul DJ-26-DAR. In masina sa au fost descoperite urme de sange care, dupa efectuarea testului ADN, s-a stabilit ca sunt ale Mariei Popescu. In baza probelor, procurorii au cerut arestarea preventiva a suspectului, acesta fiind arestat pentru patru zile, de pe 31 octombrie si pana pe 3 noiembrie inclusiv.
Ulterior, procurorii au cerut prelungirea mandatului de arestare, iar Tribunalul Dolj a admis propunerea anchetatorilor. Pe 3 noiembrie, judecatorii au dispus prelungirea duratei masurii arestarii preventive cu 25 de zile.
Potrivit reprezentantilor Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj, Ginel Nicolae nu a recunoscut nimic, sustinand ca nu stie de nici o crima. Dupa ce a fost instiintat de anchetatori ca sangele gasit in masina sa este al victimei, tanarul si-a recunoscut fapta. A declarat in fata procurorilor ca nu stie exact ce s-a intamplat in acea seara pentru ca era baut. Stie ca a luat-o pe victima la ocazie si ca femeia i-a reprosat ca e in stare de ebrietate.
Procurorii doljeni au mai comunicat ca, in prezent, se asteapta rezultatul mai multor analize cerute in acest caz, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispusa o solutie legala.