Mariustuca.ro / Pentru a-i stimula sa doneze sange, suedezii primesc sms-uri de multumire pentru gestul lor salvator(Autoare: Magda Marincovici)
Pentru a stimula donarea de sange periodica, suedezii primesc un sms de multumire atunci cand gestul lor a salvat o viata. Suedia nu este singura tara dezvoltata care inregistreaza o scadere a numarului donatorilor de sange.
Pentru a determina cresterea numarului persoanelor care dau dovada de spirit civic, serviciul suedez pentru transfuzie sanguina a decis sa trimita sms-uri personalizate donatorilor de sange. Prima data, ei primesc un sms de multumire pentru faptul ca au donat sange. Apoi, ei primesc un alt sms in ziua cand sangele lor a fost folosit pentru a salva viata unui pacient, pentru ca sangele lor curge in venele altor oameni.
- Incercam sa dezvoltam noi modalitati prin care sa atragem atentia asupra importantei donatorilor, a explicat Karolina Blom, responsabil cu comunicarea pentru serviciul de transfuzie sanguina din Stockholm, intr-un interviu acordat ziarului britanic The Independent. Potrivit serviciului de transfuzii sanguine, donatorii de sange au primit in mod favorabil acest semn de multumire si s-au simtit stimulati sa doneze sange mai frecvent.