Realitatea.net informeaza: O teorie inca neprobata sustine ca sub gheata groasa din Antarctica exista o baza extraterestra de marimi impresionante.
Aceasta teorii incredibile are la baza o celebra harta misterioasa care a fost desenata in 1513 de Piri Reis. Acest personaj a fost un cunoscut pirat de origine araba, care a navigat in cea mai mare parte a vietii sale prin apele inghetate ale Antarcticii, scrie efemeride.ro.
In cele din urma a reusit sa cartografieze o harta a continentului inghetat spre surprinderea tuturor, in conditiile in care pamantul este acoperit de un strat extrem de gros de gheata. Nici in ziua de astazi, cu tehnologia moderna disponibila, nimeni nu poate spune cu exactitate cum arata conturul Antarcticii pentru ca gheata este practic peste tot. Cum a reusit Piri Reis sa cartografieze un tinut care se gaseste sub gheata aproape dintotdeauna?
Oamenii de stiinta sunt de parere ca Piri Reis a gasit din pura intamplare harta in cauza si ca altcineva este autorul acesteia.
In principal aceasta idee se bazeaza pe faptul ca Antarctica a fost descoperita oficial abia in anii 1800, fapt pentru care nu putea sa existe o asemenea harta cu 300 de ani mai devreme.
Cu ajutorul tehnologiei actuale, diverse imagini au fost captate prin intermediul Google Earth. Aceasta demonstreaza ca exista cel putin doua posibile intrari intr-o structura subterana sau o singura intrare si o nava extraterestra prabusita in gheata.
Pentru ca tabloul unei teorii interesante, dar bizare sa fie complet, oamenii de stiinta au anuntat ca au descoperit in gheata din Antarctica diverse particule de provenienta extraterestra.