Studiu: Prevenirea si combaterea diabetului cu bere si dieta mediteraneana
estiri.ro
Marti, 16 Aprilie 2013
12499
DeCeNews : Consumul moderat de bere poate preveni o afectiune grava
Un studiu realizat in Barcelona, arata ca un consum moderat si regulat de bere poate reduce riscul aparitiei celei mai raspandite afectiuni.
Potrivit acestui studiu, un consum moderat de bere combinat cu o dieta mediteraneana bazata pe alimente cum sunt: pestele, fructele, legumele si uleiul de masline, poate avea efecte pozitive in prevenirea si combaterea diabetului. Acest efect este datorat aportului ridicat de vitamine, acid folic, fier si calciu care se regaseste in bere.
"Diabetul este un sindrom caracterizat prin valori crescute ale concentratiei glucozei in sange (hiperglicemie) si dezechilibrarea metabolismului. Acest studiu scoate la iveala un beneficiu al berii pe care nu trebuie sa il ignoram, datorat macro si micronutrientilor din bere, ca si, probabil, nivelului mare de antioxidanti. Ceea ce nu trebuie sa uitam insa este faptul ca efectul benefic al berii, se face simtit exclusiv in cazul in care este consumata in cantitati moderate", afirma Dr. Corina-Aurelia Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.
Diabetul zaharat este cea mai frecventa boala endocrina si este caracterizat prin complicatii, care se dezvolta in timp si afecteaza ochii, rinichii, nervii si vasele de sange. Aceste semne pot debuta brusc la pacientii cu varsta mai mica de 40 de ani, si care, de obicei, nu sunt obezi. La persoanele supraponderale simptomele apar gradat in a doua jumatate a vietii.
Euronews
Miercuri, 30 Aprilie 2025
12499
Euronews
Miercuri, 30 Aprilie 2025
12499
TVR
Miercuri, 30 Aprilie 2025
12499
Antena3
Vineri, 7 Martie 2025
12499