Un studiu stiintific realizat de Society for Sex Therapy and Research” a dovedit ca o partida reusita de amor nu trebuie sa dureze o vesnicie.
Astfel, conform studiului, durata unei partide ideale de amor este cuprinsa intre 7 si 13 minute, informeaza Agerpres, citand francesoir.fr. Studiul a evaluat calitatea raporturilor sexuale a 50 de voluntari, timp de un deceniu. Voluntarii au notat gradul de satisfactie in functie de durata actului sexual, din momentul penetrarii pana la ejaculare, nefiind luat in considerare preludiul.
Majoritatea voluntarilor au apreciat ca intre 3 si 7 minute durata actului sexual a fost suficienta, iar intre 7 si 13 minute a fost satisfacatoare.
In mod nesurprinzator, un act sexual cu o durata cuprinsa intre 1 si 2 minute a fost considerat "frustrant", in timp ce intre 10 si 30 de minute raportul a fost considerat "prea lung".
Cu acest studiu, speram sa risipim aceste fantezii si sa incurajam barbatii si femeile sa aiba date realiste despre actul sexual acceptabil, prevenind astfel dezamagirile si disfunctiile sexuale" a explicat dr Eric Corty, profesor de psihologie la Universitatea din Pennsylvania.