www.descopera.ro informeaza: V-ati intrebat vreodata de ce in baruri muzica este data foarte tare, astfel incat devine imposibil de purtat o conversatie? O noua cercetare dezvaluie un motiv foarte bun: muzica tare stimuleaza consumul mai rapid de alcool, cel putin in randul femeilor tinere.
Aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Portsmouth, care au descoperit ca acelasi lucru este valabil indiferent daca muzica este una ritmata sau una mai lenta. Cercetarea este publicata in editia din luna octombrie a jurnalului Experimental and Clinical Psychopharmacology.
Psihologii Lorenzo Stafford si Hannah Dodd relateaza ca, in experimentul lor, "muzica provoca o nepotrivire intre nivelul de alcool, asa cum era masurat in respiratie, si taria alcoolului, asa cum era ea perceputa de bautoare". Cu alte cuvinte, muzica le facea pe femei sa nu isi dea seama cat de mult se imbatasera.
Studiul a fost efectuat pe 45 de femei cu varste cuprinse intre 18 si 28 de ani. Toate femeile erau consumatoare regulate de bauturi pe baza de votca. Fiecare dintre femei fusese chemata in mod individual la laboratorul de teste al departamentului de psihologie, unde li s-a oferit un pahar continand 275 ml de WKD, o bautura aromata pe baza de votca populara in Marea Britanie.
După ce au luat doua inghitituri si au evaluat bautura, femeile au fost instruite sa consume toata bautura in timp ce urmareau un DVD cu The Blue Planet, un documentar despre istoria oceanelor. Unele femei urmareau documentarul in tacere, altele in timp ce ascultau o melodie de tip dance contemporana (cantecul Stress al formatiei Justice).