Mariustuca.ro : Muraturile pot sa atenueze simptomele de depresie si anxietate (Autoare: Magda Marincovici)
Cercetatorii de la Universitatea William & Mary din Statele Unite au descoperit o legatura intre consumul de alimente fermentate si reducerea simptomelor de anxietate. Site-ul Slate.fr. mai anunta ca subiectul este abordat intr-un articol ce va fi publicat in numarul din luna august al revistei Psychiatry Research.
Studiul se bazeaza pe aproximativ 700 de intrebari la care au raspuns studenti care prrezentau simptome de anxietate de tip social. Este posibil ca probioticele din aceste alimente fermentate sa modifice in mod favorabil flora intestinelor si, implicit, sa atenueze simptomele de anxietate sociala, explica profesorul in psihologie, Matthew Hilimire, unul dintre autorii studiului. Mi se pare fascinant cum unele microorganisme din intestine pot sa influenteze starea de spirit a unui om, spune prof. Hilimire.
Cercetatorii au mai descoperit ca alimentele fermentate dau rezultate foarte bune in cazul studentilor predispusi la anexietate si nervroze.
In categoria alimente fermentate eficiente in aceste cazuri, cercetatorii au nominalizat iaurturile si muraturile de varza si castraveti.
Etapa urmatoare a studiului consta in verificarea relatiei cauza-efect intre consumul de probiotice si reducerea anxietatii.