feminis.ro : Testul care iti spune daca sa va mutati impreuna
Studiile arata ca daca partenerii locuiesc impreuna inainte de a se casatori, relatia are sanse mai mari de reusita pe termen lung.
Chiar daca a locui impreuna inainte de casatorie poate fi considerat un pacat, este, potrivit cercetatorilor, exact ceea ce ai nevoie pentru o casnicie fericita.
Rezultatele unui studiu finalizat saptamana trecuta de catre cercetatorii americani arata ca relatia poate dura chiar si cu opt ani mai mult daca locuiesti impreuna cu partenerul decuplu inainte sa va casatoriti.
Este o veste excelenta, insa inainte de a lua o astfel de decizie trebuie sa analizezi cat se poate de obiectiv relatia cu partenerul de cuplu si sa vezi daca reusiti sa treceti testul propus de specialistul in relatii Tracey Cox.

Intrebari la care raspunsul trebuie sa fie neaparat "DA!":

1. Te face sa te simti bine in pielea ta si te simti mai fericita de cand l-ai cunoscut?
2. Poti fi tu insati in preajma lui?
3. L-ai vazut cum se comporta in diferite situatii precum in viata de zi cu zi, la evenimente fericite, cand e sub presiune la locul de munca sau stresat din cauza unor probleme in familie sau cu prietenii? Se descurca bine in astfel de situatii de criza?
4. Aveti gusturi similare, puncte de vedere asemanatoare, activitati preferate comune?
5. Sunteti pe aceeasi lungime de unda cu privire la cel putin trei din aceste puncte esentiale: chimie (vrei sa-l vezi/simti gol cat mai des posibil), compatibilitate (aveti acelasi background si interese similare), teluri comune (vreti aceleasi lucruri in viata), ritm (va miscati similar, fie alert, fie mai domol), sincronizare (sunteti amandoi pregatiti pentru un angajament)?
6. Comunicati bine? Sau macar crezi ca veti invata sa o faceti in timp?
7. Ai incredere ca iti va fi fidel? Daca iese cu prietenii, iti spune cu cine s-a vazut, unde au fost, cu cine s-au intalnit?
8. Te intelegi cu prietenii si familia lui si viceversa?
9. Va sincronizati atunci cand va doriti ceva? Aveti aspiratii similare si ganduri despre casatorie, copii si viitor?
10. Instinctul iti spune ca e cel care trebuie?
11. Il placi la fel de mult pe cat il iubesti?

Intrebari la care ar fi bine ca raspunsul sa fie afirmativ:

1. E de incredere?
2. Luati decizii impreuna?
3. Ati avut macar cateva certuri si esti multumita cu felul cum au fost rezolvate? Nu e important cat de mult va certati, ci mai degraba daca sunteti in stare sa comunicati si sa ajungeti la un numitor comun.
4. Sunteti amandoi capabili sa recunoasteti cand ati gresit?
5. E rezonabil din punct de vedere psihologic? Daca este excesiv de gelos, mult prea protector sau se lupta cu abuzul de substante, ar fi bine sa rezolvati problemele inainte sa va mutati impreuna.
6. Sunteti amandoi multumiti de nivelul de intimitate dintre voi? Asigurati-va ca nu exista dezachilibre cu privire la impartasirea unor secrete, sentimente, dorinte si temeri.
7. Radeti impreuna, aveti acelasi tip de umor si puteti sa va luati peste picior unul pe celalalt fara sa va suparati?
8. Sunteti compatibili din punct de vedere sexual? Daca aveti libidouri diferite, ati ajuns la un compromis care va satisface pe amandoi?
9. Sunteti multumiti cu timpul pe care il petreceti impreuna si separat? Exista un echilibru in acest sens?
10. Aveti incredere ca va veti tine de promisiuni? Nu numai cand vine vorba de fidelitate sau bani, dar ai incredere ca va fi langa tine si la greu si ca va face tot timpul ce trebuie?
11. Poti trai cu defectele lui? Fiecare are cate un defect enervant, insa daca acum te enerveaza pana peste poate, se va inrautati cu timpul.
12. Sunteti impreuna pentru ca asa va doriti si nu pentru ca tie iti suna ceasul biologic sau pentru ca ti-e teama ca nu te va lua altcineva in afara de el?
Daca majoritatea raspunsurilor au fost afirmative, poti sa-ti faci bagajele. Daca ai avut mai multe negative, insa, poate ar fi bine sa mai asteptati si sa mai lucrati la relatia voastra, spune Tracey, potrivit dailymail.co.uk.