doc.ro: 10 semne care iti arata ca ai probleme in casnicie
Rata divorturilor a crescut simtitor in ultimii ani, iar studiile arata ca, de cele mai multe ori, cele care iau decizia de a pune capat unei relatii sunt femeile. Desigur, fiecare cuplu intampina probleme si certuri. Cu toate acestea, sunt cateva semne care iti arata ca o despartire este iminenta.

1. Nu mai sunteti o echipa
In mod normal, mariajul creeaza o relatie solida, puternica, in care fiecare se bazeaza pe celalalt. Deveniti, practic, aceeasi persoana, sunteti inseparabili. Daca de la o vreme incepeti sa mergeti pe cai separate, sa va faceti planuri independent de celalalt, se arata deja un prim semn de intrebare.

2. Inselatul
Este cea mai comuna cauza care duce la divort. Daca unul din soti a facut un pas gresit in acest sens, in mod cert, toate lucrurile se vor schimba in viitor. Multi aleg sa nu mai traiasca cu incertitudinea sau, dupa caz, cu sentimentul de vinovatie si aleg sa se separe.

3. Nu mai sunteti pe aceeasi lungime de unda
Daca la inceput aveati planuri comune si aceleasi idei pentru viitor, lucrurile au inceput sa se schimbe. Daca, brusc, unul dintre voi a incetat sa isi mai doreasca o viata de familie linistita si se indreapta spre altceva, intervin si problemele. Intr-adevar, mariajul inseamna si anumite compromisuri, dar daca de la un anumit punct incepeti sa nu mai fiti de acord asupra unor aspecte importante, e deja o alarma.

4. Rutina si lipsa de comunicare
Nu e nimic care sa ucida mai lent o relatie decat plictiseala si lipsa de comunicare. Daca nu mai comunicati si daca nu mai impartiti aceleasi idei, e un semn ca mariajul vostru se eroadeaza, incet-incet. Fiecare relatie se bazeaza pe incredere, respect si comunicare.

5. Viata intima
Ori lipseste cu desavarsire, ori ne-am dori sa lipseasca. E normal ca, odata cu trecerea timpului sa nu mai existe aceeasi dorinta. Insa daca atractia nu mai exista deloc, lucrurile sunt clare.

6. Banii devin o problema
Daca obisnuiati sa aveti un buget comun, dar de la o vreme fiecare a devenit interesat de propriile castiguri si cheltuieli, ai in fata un alt motiv. Banii nu ar trebui sa fie o problema intr-o relatie, dar cel mai probabil vor deveni o problema in cazul unui divort.

7. Va certati des
Fiecare cuplu isi stie micile certuri, insa la finalul zilei sunt ca si uitate. Totusi, daca certurile devin tot mai dese si nu mai aveti placerea de a povesti si discuta, mai ales ca orice discutie naste o noua cearta, lucrurile merg, din nou, inspre o posibila despartire.

8. Abuzurile
Daca unul dintre soti abuzeaza, fizic sau verbal, lucrurile sunt deja fara cale de intoarcere. Abuzul este semnul cel mai clar ca cel putin unul dintre cei doi soti si-a pierdut total respectul fata de celalalt.

9. Placerea de a ajunge acasa
Daca in mod normal abia astepti sa termini ce ai de facut si sa mergi acasa sa iti vezi jumatatea, uneori te regasesti stand peste program la birou sau planuind iesiri de seara cu prietenii, fara sa iti incluzi jumatatea.

10. Impreuna, ca o familie
Daca s-a intamplat sa nu mai petreceti impreuna evenimente importante, precum aniversari in familie sau sarbatori, lucrurile sunt deja clare si nu mai au solutii.