DECENEWS: Medicul Pivniceru, supravietuitor al accidentului aviatic: Respiratia era o agonie. Mana rupta atarna langa mine

Medicul Catalin Piviniceru, unul dintre cei 5 supravietuitori ai accidentului aviatic din Apuseni, a rememorat momentele groaznice prin care a trecut in așteptarea salvatorilor. El isi aminteste ca telefonul mobil a sunat ore in sir langa el, insa nu a putut raspunde din cauza durerilor groaznice care il chinuiau.
"M-am trezit dupa accident pentru ca mi-a sunat telefonul. Nu m-am putut ridica sa-l iau, desi cred ca era la mai putin de doi metri. Am fost incapabil sa ma aplec si sa-l caut printre lucruri. Ma gandeam numai la sotia mea. Telefonul a sunat ore in sir. Nu l-am mai gasit nici pana astazi", a declarat medicul de la Spitalul "Sf. Maria" din Bucuresti, citat de Mediafax.
"Nu l-am vazut pe pilot - Dumnezeu sa-l odihneasca - si nici pe copilot. Erau intr-o rapa. Eu aveam multe coaste rupte, mana stanga rupta si fractura de piramida nazala, din cauza careia pe fata siroia sangele. Doctorul Calu avea coste rupte. Amandoi abia respiram. Ianceu sangera de la un picior. Radu era cel mai mobil. Aurelia, Dumnezeu sa o odihnesca, statea intinsa pe jos. Era inerta", a continuat Catalin Pivniceru.
"Agonia" provocata de respiratie
El a mai vorbit despre "agonia" pe care i-o provoca simplul fapt ca respira si despre tot "cosmarul" trait pana la venirea salvatorilor: "Stiam ca trebuie sa respir ca sa traiesc. Dar, respiratia era o agonie. Mana rupta atarna inutil pe langa mine. Am trait un cosmar pana cand am ajuns pe targa".
"Dupa cateva ore de lupta, m-a cuprins un somn si dardaiala. Eram la limita puterilor. Am avut noroc de trei ori. Ca nu am murit pe loc, ca nu am avut traumatisme grave, ca ne-au gasit", a precizat medicul.
Medicul Zamfir a avut grija de raniti
El a mai aratat ca doctorul Zamfir alerga continuu intre cabina pilotilor, Aurelia si ceilalti medici raniti, dar ca fata nu ar fi putut fi salvata nici daca echipajele de salvare ar fi ajuns la ei mai repede.
"Legat de Aurelia, Dumnezeu sa o odihnesca, au fost numai speculatii. Imi pare rau, sunt numai speculatii. Vazand-o clinic, toti cei 4 medici - sigur nu aveam tomograf - am spus 'tetrapareza'. A fost paralizata de la gat in jos, imediat dupa accident. Respira greu. Radu a resuscitat-o continuu, cred ca timp de o ora", a spus Catalin Pivniceru.
"La accident timpul s-a oprit. Ne-a dat un ragaz de meditatie, forta sa mergem cu si mai mult curaj inainte", a concluzionat supravietuitorul accidentului aviatic.