Arafat: Cum ar fi murit Aura Ion. "Ar putea amagi o familie indurerata"

Secretarul de stat in Ministerul Sanatații, Raed Arafat, a declarat ca nu are ce sa le reproseze echipelor medicale si paramedicale in legatura cu modul in care s-au implicat la operatiunile de cautare si salvare, in urma accidentului aviatic.
Despre parerile conform carora Aurelia Ion nu ar fi fost resuscitata corect si suficient, Arafat a spus ca este convins ca medicii de la fata locului au luat cea mai buna decizie: "Faptul ca temperatura generala a colegi nostre era de 18, deci nu temperatura pielii, in conditiile de acolo, arata ca, probabil, studenta a fost intr-un stop cardiac foarte prelungit si de acolo a coborat temperatura. Nu era in stop cardiac din cauza hipotermiei. Este o diferenta in cazul hipotermiei: daca hipotermia cauzeaza stopul cardiac sau daca, dupa ce ai facut stopul cardiac, ti-a scazut temperatura. (...) Din datele pe care le avem, cel mai probabil a fost un stop cardiac foarte aproape de momentul caderii, de aceea si medicul Zamfir a inceput resuscitarea", a spus Arafat, scrie Romania Tv.
El a adaugat ca ideea ca nu s-ar fi facut resuscitare atat cat trebuie sau ca, daca medicii ajungeau mai repede, fata ar fi fost sigur salvata, "ar putea amagi fals o familie indurerata".