Puterea informeaza: Educatoarea hoata, 5 ani de inchisoare
Educatoarea Elena Chirila, din Bucuresti, arestata in luna august, sub acuzatia de furt, alaturi de concubinul sau, a fost condamnata la 5 ani de inchisoare de magistratii Judecatoriei Sectorului 6, insa hotararea nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.
Totodata, concubinul educatoarei, Ionut Popa, a fostcondamnat la 7 ani de inchisoare cu executare, in acelasi dosar, instanta hotarand sa confiste de la acesta uneltele folosite la spargerea apartamentelor.
Decizia de marti a instantei nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.
Educatoarea suspectata de furt, precum si concubinul acesteia, au fost trimisi in judecata de procurorii bucuresteni, la jumatatea lunii septembrie. Educatoarea Elena Chirila a fost arestata preventiv pe 25 august, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis recursul procurorilor impotriva unei decizii anterioare a judecatoriei.
Pe 18 august, Judecatoria Sectorului 6 hotarase emiterea unui mandat de arestare pe numele concubinului femeii, Ionut Popa, educatoarea fiind lasata in libertate, cu interdictia de a parasi Capitala.
Cei doi au fost prinsi in flagrant, pe 17 august, in timp ce incercau sa sparga o locuinta din Sectorul 6 al Bucurestiului, politistii fiind nevoiti sa traga mai multe focuri de arma pentru a ii prinde.