Mariustuca.ro / Oprescu vrea sa refaca Clubul de yahting din Herastrau, pe terenul retrocedat
Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a salutat, marti, decizia Curtii de Apel Bucuresti, care a dat castig de cauza Primariei Capitalei si Clubului Sportiv Studentesc, in procesul in care acestia reclamau faptul ca 7 hectare de teren din Parcul Herastrau au trecut in proprietatea privata, in mod ilegal, in urma unui ordin de ministru in anul 1999.
Oprescu a afirmat ca terasele si constructiile amplasate pe terenul de 7 hectare din Herastrau, care revin in proprietatea municipalitatii Capitalei, vor fi inventariate si cele care nu au autorizatie vor fi dezafectate. Primarul a mai adaugat ca se va avea in vedere si refacerea pe acest teren a obiectivelor folosite in trecut de bucuresteni, cum ar fi Clubul de yahting sportiv.
El a precizat ca asteapta motivarea deciziei de la Curtea de Apel Bucuresti pentru ca municipalitatea sa poata prelua in patrimoniu acest teren si sa fie facute intabularile necesare.
- Multumesc justitiei! Astazi s-a facut dreptate! Este o decizie istorica, prima data in ultimii 25 de ani. Cea mai mare victorie a Primariei Municipiului Bucuresti. Prin decizia definitiva si irevocabila a instantei, cele 7 hectare din parcul istoric Herastrau revin bucurestenilor, a declarat primarul Capitalei, Sorin Oprescu. (M.M.)