Sorin Oprescu a participat la prezentarea Centrului Pilot de Coordonare a Serviciilor Integrate de Ingrijiri la Domiciliu din Bucuresti. El a postat pe Facebook un text despre acest subiect, intitulat : Servicii de ingrijire la domiciliu pentru varstnicii bucuresteni.Textul, pe care il puteti citi in continuare peste insotit de 14 fotografii de la eveniment.
- Cred cu tarie in serviciile de ingrijire la domiciliu iar segmentul pe care il vizam in mod special este cel al persoanelor in varsta care nu se mai pot ingriji singure. Policlinicile sociale care functioneaza in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, modulul de asistenta la domiciliu inceput acum cativa ani si pus in practica de catre doamna director Mariuca Ivan, prin fundatia Crucea Alb- Galbena, pentru Primaria Generala, au convins foarte multe persoane ca se gandeste cineva si la ei, ma refer la oamenii batrani aflati in nevoie. Primaria Municipiului Bucuresti incearca sa asigure o platforma financiara civilizata, in asa fel incat aceste lucruri sa dovedeasca faptul ca exista premisele extinderii serviciilor sociale si medicale indreptate catre pacienti.
Astazi am participat la prezentarea Centrului Pilot de Coordonare a Serviciilor Integrate de Ingrijiri la Domiciliu din Bucuresti, organizata de Fundatia Crucea Alb-Galbena in parteneriat cu Directia de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti si Asociatia de Ajutor Mutual Bucuresti.
In cadrul evenimentului, a fost prezentata si o premiera nationala, primul serviciu de teleasistenta cu monitorizare geolocatie pentru optimizarea serviciilor integrate la domiciliu.
De asemenea, a fost explicata modalitatea de functionare a acestui centru pilot prin sistemul de teleasistenta si teleurgenta pentru varstnici, si nu numai, beneficiile aduse pacientilor si familiilor acestora, precum si ultimele modificari implementate acestui sistem.
Le multumesc tuturor celor care au facut posibil acest lucru!