ADEVARUL / Discutii privind cooperarea transfrontaliera cu ambasadorul Republicii Bulgaria, aflat in vizita pe malul Borcei
DUNAREA NU NE DESPARTE, CI NE UNESTE! - Acesta este sloganul dupa care se ghideaza autoritatile calarasene si cele bulgare in dezvoltarea relatiilor cu privire la cooperarea transfrontaliera.
O delegatie condusa de Excelenta Sa Aleksandar Filipov, ambasador al Republicii Bulgaria in Romania, din care au mai facut parte Rosen Rusev, consul onorific desemnat si Ivan Makaveev, expert pe proiecte europene, s-a aflat in vizita la Primaria Calarasi, miercuri, 12 august. Primarul Municipiului Calarasi, Daniel Stefan Dragulin, alaturi de directorul Directiei Programe si Dezvoltare Locala, Luminita Trifu, si de directorul Directiei Tehnice, Marian Gheorghe, au purtat discutii cu oficialii bulgari cu privire la cooperarea transfrontaliera ce vizeaza atat promovarea autoritatilor si regiunilor de o parte si de alta a frontierei romano-bulgare, cat si rezolvarea unor probleme prin implementarea de strategii comune.

Constructia podului peste Dunare, prioritara

- Relatiile pe care noi le-am avut cu vecinii nostri bulgari s-au bazat pe o colaborare foarte buna, fiind initiate o serie de intalniri in care am tot incercat sa aducem in atentie importanta si oportunitatea constructiei unui pod peste Dunare intre Calarasi si Silistra. Totodata, Primaria Calarasi are in pregatire proiecte pentru finantare din Programul de Cooperare Transfrontalier Romania Bulgaria 2014-2020, iar prezenta Excelentei Sale, domnul Aleksandar Filipov, la Calarasi, ne ofera garantia ca vom gasi parteneri bulgari cu care putem sa atragem fondurile europene de care ambele parti au nevoie in scopul dezvoltarii comunitatilor, a spus primarul orasului, Daniel Stefan Dragulin.