La finalul lunii noiembrie 2016, a avut loc la Bucuresti simpozionul cu tema De la simptom la boala organizat de Vedra International Romania sub egida Vedra Balkanik Forum.
Vedra International este, incepand cu 1 Decembrie 2016, reprezentant exclusiv in Romania al companiei Engelhard Arzneimittel din Germania, ce are in portofoliu produsul Prospan, sirop pentru tuse pe baza de extract uscat de frunze de iedera.
Tema simpozionului a fost reprezentata de tratamentul eficient al tusei inca de la aparitia primelor semne.
Domnul Profesor Doctor Marin Burlea, presedintele Societatii Romane de Pediatrie din Romania, a prezentat informatii recente publicate de Organizatia Mondiala a Sanatatii si Eurostat legate de incidenta crescuta a infectiilor respiratorii in Romania si necesitatea tratarii tusei inca din fazele initiale.
Descrierea mecanismului de actiune al extractului uscat de frunze de iedera, precum siprezentarea concluziilor studiilor clinicece confirma eficacitatea Prospan ca bronhodilatator, secretolitic, mucolitic si antiinflamator la nivelul cailor respiratorii si a fost facuta chiar de cel care a descoperit mecanismul, respectiv Domnul Profesor Doctor Hans Haberlein de la Catedra de Farmacologie si Biologie Moleculara a Universitatii de Medicina din Bonn.
La acesteveniment au participat peste 250 de medici din Romania, Bulgaria si Macedonia, avand specialitatile pediatrie, ORL, pneumologie sau medicina de familie.
Vedra International SA estereprezentantul autorizat in Romania al companiei Engelhard Arzneimittel din Germania, companie cu traditie de peste 140 de ani in terapia/ preventia diverselor afectiuni ale tractului respirator prin produse cum ar fi Prospan, Trachisan, Isla sau Nisita.
Pentru mai multe informatii vizitati site-ul www.vedrainternational.eu.