Simona Ciff, psiholog clinician, a lansat pe blogul Top Psy. o campanie de combatere a stresului care se numeste: "Draga stresule, hai sa ne despartim".
Psihoterapeut specializat in terapii cognitiv comportamentale, Simona Cif transmite un mesaj incurajator cu sloganul "Fii propriul psiholog!":
Draga furie, hai sa ne despartim! De ce? Pentru ca in ultimele 2 luni de zile am avut 3 cazuri de diabet pe fond de stres, cel putin 20 de persoane care sufera de afectiuni cardiace pe fond de stres, pentru ca oamenii care se streseaza racesc mai usor, pentru ca am in terapie COPII CU ULCER din cauza stresului
Pentru ca stresul ucide!
Am decis sa fac tot ce imi sta in putinta sa trag un semnal de alarma sa spun la toti ca se sinucid treptat atunci cand se streseaza.
Nu putem controla stresorii. Nu putem trai intr-o lume fara stresori. Insa stresorii nu sunt stresul. Stresul e reactia noastra si o putem controla.
In articolul de azi iti vorbesc despre furie si cat rau iti face.
Te rog mult sa te gandesti de fiecare data cand te stresezi ca iti faci rau, ca corpul tau se imbolnaveste si ca esti singura persoana care poate face ceva in acest sens.
Imi doresc sa iei o decizie buna pentru tine si sa-i spui furiei urmatoarele: "Draga furie, hai sa ne despartim".
Articolul il gasesti mai jos:
http://top-psy.ro/de-ce-furia-te-poate-ucide-inaintea-fumatului/