Site-ul STOP DEFRISARILOR a publicat o stire alarmanta din care rezulta ca anumite portiuni din padurea de langa Plaja Mare din Calarasi sunt defrisate! Stirea a fost share-uita si pe alt site, Realitatea din Calarasi, grup de opinie, si a starnit, fireste, comentarii pline de revolta si naduf.
Ca argument, site-ul STOP DEFRISARILOR foloseste fotografii realizate cu drona in Balta Borcei, in zona Plajei Mari, din care rezulta ca aici se fac defrisari. Iata textul care explica fotografiile postate.
Calarasi 17 februarie exemplu de observare a starii padurilor cu drona
Cel mai bine se vad de sus zonele defrisate, observati o poza facuta la sol asta vara nu ne arata golul din interiorul padurii.
1. le pozitionam strategic in anumite puncte la altitudini mari si facem fotografii
2. comparam pozele din satelit cu imaginile de la drona
____________________
Intr-un comentariu pertinent si competent, Dragos Milos clarifica lucrurile si spune adevarul despre asa-zisele defrisari din Calarasi: plantatia de plopi a ajuns la varsta de exploatabilitate de 25 de ani. Iata comentariul lui Dragos Milos:
- Intoxicati oamenii cu prostia voastra. Aceste paduri sunt plantate si la varsta de 25 de ani plopii selectionati se taie in parchete de 3 ha, si tot asa. Daca sunteti incompetenti in a cere informatii nu mai postati prostii.