www.qbebe.ro informeaza:
Se poate sa fii insarcinata, si iti uram bine ai venit in lumea bizara a calcului sarcinii, unde 40 de saptamani incap, prin minune, in noua luni, si sarcina ta incepe cu doua saptamani inainte de a "face ceva" in aceasta privinta. Cand "micuta minge" se implanteaza in peretele confortabil al uterului, se poate sa observi mici sangerari. Nu te ingrijora, sunt o dovada a succesului implantarii. Daca te simti obosita, daca sanii incep sa te doara, s-ar putea sa nu fie numai in mintea ta.
Vei incepe sa treci si prin schimbari de dispozitie (asa spune partenerul tau, tu esti sigura ca esti foarte rationala si rezonabila), sunt doar hormonii care incep sa participe la curse si sa iti induca stari de oboseala intense. Si nevoia de a urina se intensifica, si, din pacate, vei deveni buna prietena cu toaleta pe care o vei vizita foarte des in urmatoarele 36 de saptamani. Te vei confrunta si cu primele greturi, care pot sa apara oricand in timpul zilei, nu numai dimineata, iar simtul mirosului va deveni mai dezvoltat decat al unui caine de vanatoare.
Te gandesti: "Sunt pregatita pentru asta ... sunt, oare? Da, da, am incredere in mine, voi fi o mama minunata. Ce? Voi fi mama cuiva?"
Bebelusul tau este cat gamalia unui ac!
Ce se intampla cu BEBELUSUL TAU in saptamana 3 de sarcina
Pana in saptamana 3 de sarcina, destul de putine femei isi dau seama daca sunt sau nu insarcinte, cu toate ca perioada de timp dintre o menstruatie si alta inca nu a ajuns la sfarsit, bebelusul tau se dezvolta deja in uter si are o dimensiune de 0.015 cm, fiind alcatuit din cromozomi ce provin de la ambiii parinti, cate 23 de la fiecare. Poate nu stiai acest lucru, dar la 3 zile de la fertilizare, se formeaza deja o mingiuta cu 9 celule.
In timpul acestei saptamani, lichidul amniotic va incepe sa se adune in jurul embrionului, adapostind copilul in timpul tuturor celor noua luni de sarcina. Bineinteles ca vei fi mai mult decat nerabdatoare sa vezi ce schimbari fizice survin in aceasta noua saptamana de sarcina, dar este foarte posibil sa nu observi nimic. Cu toate acestea, daca sangerezi, acesta ar putea sa fie semnul ca esti insarcinata. Sangerarea are loc de obicei in timpul conceperii, desi multe femei o considerare ca o sangerare pre-menstruala; se crede ca aceasta sangerare de evidentiere a "implantarii" apare datorita faptului ca zigotul "imprumuta" din tesutul uterin - aceasta are loc la aproximativ 6 zile de la fertilizare.
Nu uita faptul ca in primele saptamani ale sarcinii este extrem de important sa ai grija de tine, asa ca mananca sanatos si adopta un stil de viata echilibrat - fa sport, dar nu exagera (chiar daca nu ai fost activa inainte de sarcina) pentru a te mentine intr-o forma optima si pentru a preveni acumularea de kilograme in exces.
Ce se intampla cu CORPUL TAU in saptamana 3 de sarcina
Pana in saptamana 3 de sarcina, este posibil sa nu iti dai seama ca esti insarcinata si, prin urmare, sa nu observi nimic neobisnuit. Daca este posibil sa fii constienta cand esti la ovulatie (moment in care este normal sa fii mai balonata), sarcina poate face ca silueta ta sa aiba serios de suferit.
Este adevarat ca foarte multe dintre femeile insarcinate prefera sa nu se cantareasca in aceasta perioada, in timp ce altele mentin o riguroasa evidenta a greutatii pe timpul sarcinii. Tu esti cea care decide ce metoda te linisteste mai mult. Cu toate ca niciuna dintre noi nu vrea sa se ingrase foarte mult, e normal sa cantaresti cu 11 - 16 kg mai mult (in cazul in care ai o sarcina multipla, si kilogramele depuse vor fi mai multe).
Un numar considerabil de kilograme se depun in placenta, uter, lichidul amniotic, lichidul din tesuturi si greutatea propriu zisa a bebelusului. Vei depune, de asemenea, in jur de 3 kg de depozite de grasimi maternale care te vor ajuta in perioada de alaptare.

Sfaturi si trucuri pentru saptamana 3 de sarcina

- Renunta la alcool si adopta un nou stil de viata.
- Incearca sa te relaxezi cu ajutorul meditatiei si evita problemele care ar putea sa te streseze in aceasta perioada.
- Bea doar bauturi fara cofeina, pentru ca atat tu, cat si bebelusul tau, sa va dezvoltati armonios.