MAGAZIN: Bronz intens si uniform (Autoare: ECATERINA BATRANEANU)
Rod al unei vacante mai lungi sau doar al unui weekend petrecut la mare, bronzul ar trebui sa fie uniform, intens si sa dureze cat mai mult timp. Cum procedam pentru ca aceasta dorinta sa se si implineasca? Prima conditie: pielea trebuie pregatita pentru a dobandi un bronz sanatos. Nu este vorba doar despre epilarea ce se face cu o zi, doua inainte de plaja sau despre exfolierea, atat de importanta pentru indepartarea celulelor moarte. Foarte importante sunt hidratarea si tipul de alimentatie care au un rol esential in lupta cu radiatiile nocive. Rolul acestora este aproape identic cu cel al cremelor de protectie solara.
Meniul zilnic ar trebuie sa includa legume si fructe bogate in betacaroten: morcovi, rosii, spanac, pepeni, piersici, citrice. Betacarotenii ajuta la obtinerea unui bronz frumos si uniform. Pentru mentinerea culorii, dieta cu multi betacaroteni trebuie continuata toata vara. In afara de rolul estetic, betacarotenul protejeaza pielea de radiatiile nocive, actionand ca o bariera. La fel de importanta este si hidratarea.
O piele corect hidratata va dobandi un bronz frumos, de durata. Inainte de a merge la plaja, folositi creme hidratante pe tot corpul. Pentru a evita arsurile, aplicati o crema cu factor de protectie solara. Nu uitati nici orele permise pentru o expunere la soare fara riscuri. Dupa plaja, folositi o lotiune speciala pentru hranirea pielii dupa expunerea la soare. Si peste noapte ar trebui sa aplicati o crema hranitoare, care sa pregateasca pielea pentru urmatoarea zi de plaja. Tenul presupune o protectie sporita.
Obrazul bronzat uniform pune in evidenta frumusetea ochilor sau nuanta rujului. Pentru protectie nu este suficient fondul de ten cu factor de protectie solara, ci indicat ar fi sa folositi crema de plaja si pe obraz. Nu uitati ca razele ultraviolete adancesc ridurile, astfel incat, in permanenta tenul trebuie hidratat si hranit cu creme adecvate, pentru a-si mentine tineretea, elasticitatea si uniformitatea bronzului.
Si inca un amanunt: cat stati la soare, nu va parfumati. In combinatie cu radiatiile solare parfumul irita pielea. De asemenea, folosirea altor produse cosmetice neadecvate trebuie evitata. De exemplu, luciul de buze atrage razele ultraviolete de doua ori mai mult decat rujul, accelerand procesul de imbatranire prematura a zonei sau chiar aparitia cancerului la nivelul buzelor.