AM PRESS: 5 sfaturi pentru economisirea apei. Cum sa reduci facturile rapid!
Foloseste aceste sfaturi pentru economisirea apei, ca sa reduci facturile, dar si pentru a ajuta la o mai buna conservare a mediului inconjurator.

Ai nevoie de sfaturi pentru economisirea apei, daca vrei sa nu te mai plangi de facturile prea mari si sa le reduci considerabil, facand un lucru foarte bun si pentru mediul inconjurator in acelasi timp. Trebuie sa recunosti ca zilnic risipesti din obisnuinta zeci, daca nu chiar sute de litri de apa potabila lasand robinetul deschis mai mult decat este nevoie sau din cauza unei instalatii defectuoase.
Am facut pentru tine o lista cu cele mai bune sfaturi pentru economisirea apei, care te ajuta in cel mai scurt timp sa economisesti bani, pentru ca vei avea un consum mai redus.

1. Clatirea vaselor
Primul din seria de sfaturi pentru economisirea apei este acesta: atunci cand speli vasele, daca ai un numar mare, mai intai sa le speli cu buretele imbibat de apa si detergent, in acest timp opresti apa, dupa care umple chiuveta de apa si clateste toate vasele.
Acesta este unul dintre cele mai importante sfaturi pentru economisirea apei pe care ni-l recomanda chiar WWF, cea mai mare organizatie internationala independenta care militeaza pentru conservarea naturii.

2. Verificati robinetele si capetele de dus
Unul dintre cele mai importante sfaturi pentru economisirea apei este verificarea in mod regulat a robinetelor si a capetelor de dus.
In primul rand, capul de dus trebuie sa fie unul ce are orificiile prin care curge apa cat mai mici, astfel se formeaza o presiune mare, iar consumul de apa este mai redus. Majoritatea modelelor de capete de dus noi sunt astfel, verificati daca aveti un asemenea model.
In al doilea rand, un singur robinet care picura si nu se inchide bine poate sa risipeasca pana la 75 de litri de apa pe zi, iar intr-o luna asta inseamna chiar 2.250 de litri.

3. Nu folositi WC-ul pe post de cos de gunoi
Trebuie sa tineti minte ca acesta este unul dintre cele mai importante sfaturi pentru economisirea apei: nu aruncati in toaleta resturi alimentare si servetele cosmetice sau alte lucruri de acest fel. Pentru o singura tragere a apei la toaleta consumati cel putin 6 litri de apa.

4. Spalativa pe dinti cu robinetul inchis
Toata lumea este obisnuita sa tina apa deschisa atunci cand se spala pe dinti. Este un gest total inutil si care duce la consumarea a 14 litri de apa pe zi.
Este unul dintre cele mai banale sfaturi pentru economisirea apei si foarte eficient in acelasi timp: inchideti apa la robinet in timp ce va periati pe dinti si porniti apa doar atat timp cat aveti cu adevarat nevoie.

5. Masina de spalat
Folositi masina de spalat doar atunci cand este plina. In acest fel, poti salva pana la 3.600 de litri de apa pe luna. Cu ajutorul unuia dintre cele mai simple sfaturi pentru economisirea apei poti salva multi bani la final de luna, cand vin facturile.

Sursa : Click.ro