diane.ro : Semne ca te inseala sotia / Banuieli si certitudini

In ultima vreme am primit cateva semnale (de la barbati) prin care sunt invinovatita ca iau prea ades partea femeilor sau, si mai grav, ca am o foarte imaginatie bogata, dar inspirata doar de telenovele si romane siropoase! Cine a citit mai atent blogul meu stie, fara sa-i aduc argumente, ca viata sentimentala este doar unul din subiectele mele preferate dar, pentru a dovedi (a cata oara?) ca nu am opinii preconcepute (feministe!), am decis sa public acest articol, care era oricum programat mai demult sa apara.

Esti insurat cu o femeie nemaipomenita, cu care ai o relatie excelenta, iar ea nu ar putea niciodata sa te insele, nu-i asa? Raspuns gresit! Nu subestima niciodata capacitatea unei femei de face un pas pe alaturi; fiicele Evei pot fi la fel de infidele ca si barbatii. Cosmarul de a avea o sotie necredincioasa bantuie mintile a nenumarati barbati! Numai simplul gand ca nevasta ta isi aseaza manutele pe umerii altui barbat iti poate face pielea gaina din talpi pana in picioare. Tocmai de aceea, este important sa ai mereu la indemana cateva semne sigure care iti pot confirma ca ti se pun coarne. Pentru a avea certitudinea ca nu gresesti atunci cand formulezi vreo acuzatie, ar trebui, mai intai, sa analizezi cu atentie fiecare din indiciile urmatoare:

Indiciile tradarii in dragoste

- Sotia inceteaza dintr-o data sa fie neajutorata

Daca, pana acum, nu a fost aproape niciodata capabila sa mearga singura la cumparaturi, la sala de fitness sau chiar sa traverseze strada si, peste noapte, nu mai are nevoie de compania ta, acest lucru poate insemna ca un alt barbat a inceput sa isi asume indatoririle sau drepturile tale. Este, intr-adevar, posibil ca ea sa aiba nevoie de mai mult timp pentru ea insasi, dar asumarea brusca a unei independente care ii da peste cap toate tabieturile poate fi un semnal ca nu mai are nevoie de vreun ajutor din partea ta.

- Crizele de nervi ii dispar ca prin farmec

Era sotia ta intr-o stare de iritare vecina cu isteria ori de cate ori nu iti respectai vreo promisiune sau uitai sa iti duci la capat vreo indatorire casnica, dar acum pare perfect tot ceea ce faci? Inainte trebuia sa iti calculezi cu grija fiecare gest fata de ea, iar in prezent toate lucrurile marunte, care aveau darul de a o scoate din minti, nu o mai deranjeaza nici cat negru sub unghie? Acesta poate fi un indiciu ca nu ii mai pasa de tine la fel ca pe vremuri.

- Sotia incepe sa aiba foarte multe secrete

Nu iti mai impartaseste aproape nimic din evenimentele ei zilnice, asa ca esti poate tentat sa ii scormonesti prin poseta sau sa ii studiezi pe furis registrul de intrari si iesiri din telefonul mobil pentru a extrage o informatie cat de mica despre viata ei cotidiana? Ar trebui sa incepi sa iti pui niste intrebari.

- Conversatia ei se focalizeaza numai asupra ta

Ori de cate ori ii pui o intrebare , ea o intoarce prin ricoseu asupra ta. Vechea masina de sporovait a dat chix sau a ramas fara baterii, iar orice intrebare referitoare la partenera ta , oricat de banala , primeste un raspuns foarte laconic. Tot ce intra acum in discutie este legat numai si numai de tine .Nu mai ai ocazia de auzi nici un cuvintel de al ei despre "am facut asta " sau "am dres astalalta".

- Te copleseste deodata cu mici si mari atentii

De la o vreme, aproape tot ce face ea are scopul de a iti aduce placere. A inceput sa te complimenteze pentru tot felul de detalii, se ofera sa te scoata in oras, iti trimite mesaje de iubire sau te suna foarte des pentru a te intreba ce mai faci, ba chiar se poate oferi sa spele masina sau sa urmareasca impreuna cu tine la televizor meciul pe care il asteptai de atata timp? Desi aceste gesturi sunt mai mult decat afective, daca ele par a compensa o alta schimbare radicala din comportamentul sau rutina ei zilnica, ai putea sa tragi semnalul de alarma si sa te intrebi ce se intampla de fapt.

Cum reactionezi la banuieli

Daca ti se pare ca recunosti unul dintre semnele de mai sus, nu trebuie in nici un caz sa devii paranoic si suspicios peste masura. In cazul in care ti se pare ca modul ei de comportament s-a transformat brusc sau ai prins-o cu vreo minciuna, nu este cazul sa o acuzi imediat ca te inseala. Gandeste-te mai intai daca ti-a mai dat vreun alt motiv de a crede ca face un joc dublu sau de vina este doar imaginatia ta si teama de a nu o pierde.

Moduri de a trata suspiciunile

- Daca ai (doar) sentimentul ca te inseala

In acest caz, apropie-te de ea cat mai cordial, fara a pomeni ceva despre vreo infidelitate. Intreab-o daca totul este bine cu ea, si marturiseste-i ca a inceput sa poarte intr-un fel diferit in ultima vreme. Poti sa ii dai cateva exemple despre felul in care s-a schimbat si sa ii spui ca vrei sa stii si sa intelegi ce motive a avut pentru a face asta.
Este bine sa iti deschizi toate caile de comunicatie si sa o incurajezi sa se deschida catre tine si sa iti spuna sincer ce anume nu ii place in relatia voastra. Daca ea iti confirma vreunul din indiciile despre o sotie infidela, apropierea de ea poate fi o chestiune foarte delicata.

- Daca ai mai mult decat o banuiala

Daca esti in posesia unui motiv intemeiat de a crede ca te inseala, nu o ameninta si nici nu o acuza direct pentru ca, in caz ca gresesti, va simti ca nu ai deloc incredere in ea. Mai degraba decat sa exclami: "Stiu eu ce se intampla!" sau "Cu cine ti-ai facut de cap pana acum?", intreab-o: "Exista vreun lucru pe care ar trebui sa il stiu?" sau "Am motive sa cred ca nu esti intru totul sincera cu mine". Aceasta atitudine pare pasiva, dar este necesar sa abordezi aceasta problema cu precautie intrucat, daca te inseli, vei intra intr-o mare belea. In caz ca ai dreptate, poti sa lasi cale libera reprosurilor si maniei, dar fara violenta fizica!

- Daca ai prins-o asupra faptului sau ai o dovada concreta

In cazul in care nu exista nici o posibilitate sa fie o neintelegere si esti sigur ca te incornoreaza, nu trebuie sa iti infranezi sentimentele ranite: spune-i ce ai vazut sau ce stii, marturiseste-i modul in care te simti si ce ai de gand sa faci in aceasta privinta!

Sursa: diane.ro