Wowbiz.ro : Problemele de sanatate ale maestrului Nicolaescu au inceput acum 5 ani, cand a fost operat de doua ori pe creier!

Regizorul Sergiu Nicolaescu, internat la Spitalul Elias, a murit ca urmare a unor complicatii cardiace si pulmonare severe.
Sergiu Nicolaescu, care suferea de o afectiune digestiva cronica benigna, a fost operat pe 28 decembrie, pe cale laparoscopica, la Spitalul Elias, interventia chirurgicala fiind impusa de evolutia clinica.
‘Intraoperator a fost descoperita o peritonita localizata cu punct de plecare apendicular, care a fost rezolvata laparoscopic‘, informa unitatea sanitara.
Putini isi mai amintesc insa ca problemele sale de sanatate au inceput cu adevarat in urma cu cinci ani. Atunci, el a fost operat de doua ori pe creier, tot la Spitalul Elias, reusind insa sa treaca cu bine peste acele probleme.
"Ma simteam extraordinar de tanar! Aveam aceeasi putere ca la 30-40 de ani, nu era nici o diferenta", si-a amintit Nicolaescu, pentru "Tango".
Avea 77 de ani si intr-un moment de neatentie a cazut pe scari, in casa. " Mi-am spart capul si de la un hematom am ajuns sa ma opereze pe creier de doua ori. Si am revenit la stadiul de copil mic. Am luat totul de la zero. Am invatat sa merg din nou, sa vorbesc din nou, imi repetam in cap "Desteapta-te, romane" si ma chinuiam sa-l recit, ma gandeam la colegii mei de regie si asa am pronuntat primele nume: Blaier, Pita, Mihu... La 78 de ani am invatat sa scriu din nou... nu mai stiam nimic... era o senzatie cumplita. Am avut o doctorita extraordinara la spitalul Elias, doamna Dimulescu, care a fost foarte atenta cu mine. Dar totul a depins de vointa mea. Si am luat recuperarea ca pe o alta munca. Trei luni de zile de munca asidua. Gimnastica fizica si gimnastica mintii. Le fac si azi, zilnic. Medicii nu au crezut nicio clipa ca imi voi mai reveni. Inainte de prima operatie eu eram complet paralizat...", a povestit Sergiu Nicolaescu cumplitul episod care i-a marcat definitiv viata.