Nicolae Moga pune la dispozitia batranilor un cabinet medical mobil

In comuna constanteana Lipnita, distanta dintre satele care ii apartin este de 60 de kilometri. Asta inseamna ca batranilor de acolo le este aproape imposibil sa mearga pana la cabinetul medicului de familie din comuna daca au o problema de sanatate. Nici medicul nu are un mijloc de transport cu care sa ajunga la pacienti. Pentru a nu mai exista astfel de cazuri, senatorul PSD Constanta Nicolae Moga le pune la dispozitie oamenilor un cabinet medical mobil complet echipat.
"Acest cabinet medical este o ambulanta dotata cu aparatura. Are ecograf, EKG, analizator de tensiune. Vin in sprijinul medicilor de familie", spune Nicolae Moga, senator PSD Constanta.
Alaturi de echipa medicala se vor deplasa si reprezentanti ai Directiei pentru Protectia Copilului, dar si de la Casa de Pensii pentru a depista eventuale probleme.
Senatorul Nicolae Moga a amintit, in conferinta de presa de astazi, ca in urma cu patru ani, un alt proiect, cabinetul senatorial mobil, a pornit in satele greu accesibile. Astfel, au beneficiat de scaune mobile 500 de persoane.
Prezent la Constanta, vicepresedintele Senatului, a adus in discutie si alte proiecte facute pentru constanteni in 2013. Printre ele se numara infiintarea Centrului de Sanatate Multifunctional din Baneasa, implementarea retelei de gaz la Mangalia, sprijinul pentru Spitalul de Urgenta din Constanta, dar si modernizarile de la unitatea sanitara din Chirnogeni.
Pe plan extern, intalnirea senatorului Nicolae Moga cu Presedinele Parlamentului Europen, Martin Schulz, a avut ca punct central aderarea la zona Schengen. De asemenea, o alta intrevedere extrem de importanta din 2013 a fost cea cu vicepresedintele Adunarii Nationale Populare a Republicii Populare Chineze.
In viziunea vicepresedintelui Senatului, dezvoltarea economica a Romaniei se poate face prin agricultura, turism si energie.

Sursa: reporterntv.ro