Senatorul Liviu Marian Pop a transmis un comunicat referitor la recalcularea corectea a pensiilor, intitulat "Guvernul Ponta continua sa faca dreptate pensionarilor", pe care il puteti citi in continuare.
"In urma recalcularii corecte a pensiilor, peste 237 000 de romani vor avea pensiile majorate incepand cu data de 1 ianuarie 2015. Aplicarea coeficientului de corectie va aduce o crestere medie de 400 de lei. Totodata, din anul 2015, toate pensiile vor fi majorate cu 5%, iar pensiile sociale vor ajunge la 450 de lei.
Pana in prezent, Guvernul Ponta a redat drepturile pensionarilor, furate de catre Guvernarea Boc- Basescu si a crescut pensia medie lunara cu un procent peste rata inflatiei. Astfel, in trimestrul I al anului 2014, pensia medie a crescut cu 6,2% fata de 2013. Prin amnistia fiscala recent adoptata de Parlament, am facut dreptate la 50 000 de pensionari si i-am aparat in fata unei erori administrative.
Cresterea nivelului de trai al romanilor este un principiu fundamental care ghideaza politicile guvernamentale implementate in ultimii doi ani. Prin continuarea indexarii salariilor si a pensiilor, eliminam inechitatiile sociale si oferim un trai decent oamenilor care au muncit o viata intreaga. Viitorul Presedinte Victor Ponta va continua sa intareasca politicile sociale si sa promoveze dreptatea si egalitatea de sanse pentru toti romanii."