Senatorul Alexandru-Petru Fratean a sustinut o declaratie politica intitulata: O toamna bogata in legi pentru oameni, legi pentru cei multi!Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Activitatea legislativa din aceasta toamna a fost una intensa, iar rezultatele pe masura. Sunt constient de responsabilitatea mea principala ca senator al Partidului Social Democrat: aceea de a face legi care sa serveasca intereselor oamenilor si sa rezolve din problemele lor si am reusit in aceasta perioada sa parcurgem un numar important de proiecte de legi, iar cele mai multe dintre acestea vizeaza imbunatatirea situatiei pentru diferite categorii sociale. Personal m-am implicat direct in multe dintre aceste proiecte de legi care au fost deja votate in Senatul Romaniei sau care se afla pe agenda pentru a fi dezbatute in perioada imediat urmatoare, fie ca initiator al proiectelor legislative, fie prin sustinerea unor amendamente, fie prin votul acordat in cadrul plenului Senatului.
Spre exemplu, in domeniul sistemului de pensii trei proiecte de legi pe care le-am initiat au fost adoptate de Senat si am reusit astfel corectarea unor inadvertente si formulari care lasa loc de interpretari, am completat legislatia privind fondurile de pensii administrate privat si pensiile facultative si am eliminat o discriminare privind instituirea indemnizatiei pentru pensionarii sistemului public de pensii, membri ai uniunilor de creatori legal constituite si recunoscute ca persoane juridice de utilitate publica, astfel incat sa avem o reglementare unitara in ceea ce priveste modul de recalculare al pensiilor cuvenite acestora.
Am sustinut amendamente in cadrul proiectelor de legi prin care s-a aprobat majorarea salariilor din sistemul de invatamant si de sanatate astfel incat sa nu existe discriminari intre cei care lucreaza in aceste domenii fundamentale pentru Romania, si am reusit sa completam aceste legi astfel incat de aceste cresteri salariale beneficiaza si personalul nedidactic din Inspectoratele Scolare, si personalul din Directiile de Sanatate Publica si cel din sectorul de asistenta sociala.
Am sustinut si votat legi si pentru tineri, cum este legea Primului loc de munca care sprijina tinerii fara experienta sa-si gaseasca mai usor un loc de munca. Nu i-am uitat nici copiii din mediul rural care, daca vor sa isi continue studiile liceale si profesionale, dar nu dispun de banii necesari, vor fi sprijiniti financiar de catre stat.
Iata ca facem legi pentru oameni, avand grija in egala masura de tineri, de familiile cu venituri reduse, de angajati in sistemul public, de pensionari! Facem legi pentru cei multi!