Propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr.192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator a fost adoptata in sedinta de Plen a Senatului, de luni, cu un numar de 73 de voturi pentru, 19 impotriva si 8 abtineri. Propunerea legislativa este initiata de catre senatorul social-democrat Alexandru Cordos si sustinuta, in calitate de coinitiatori, de alti 33 de senatori si 14 deputati.
- Prin aceasta initiativa, ne-am propus sa punem in concordanta Legea medierii nr.192/2006 cu decizia Curtii Constitutionale, astfel incat sa nu se mai creeze nicio confuzie cu privire la etapa de informare din cadrul medierii. In acest sens, partile isi pot solutiona conflictele de orice natura, atat inainte, cat si dupa declansarea unui proces in fata instantei de judecata, a declarat initiatorul legii, senatorul Alexandru Cordos.
Medierea reprezinta un beneficiu in solutionarea a numeroase cauze si este un instrument modern de lucru aflat la dispozitia judecatorului. Modificarile aduse Legii medierii mentin caracterul facultativ al procedurii de medierii, tocmai pentru a nu se incalca accesul liber la justitie, medierea fiind un proces ce convingere intima a partilor si nu un act de dispozitie al instantei. Propunerea legislativa, inregistrata la Senat cu numarul L250/2016, urmeaza sa ajunga la Camera Deputatilor, unde va primi votul final, in calitate de Camera decizionala.

Sursa: Comunicat de presa