Senatoare Gabriela Firea noteaza pe Facebook:
Am avut bucuria să ii cunosc pe o parte din profesorii din judetul Ilfov, reuniti astazi la Casa de Cultura din Ghermanești, Snagov. Alaturi de invitatii speciali, ministrul Educatiei Remus Pricopie, ministrul Tineretui si Sportului Gabriela Szabo, dna senator Ecaterina Andronescu, si de secretarul de stat de la ministerul Fondurilor europene, Alin Sorin Mitrica, am stat de vorba cu cele 400 de cadre didactice care ne au spus problemele invatamantului ilfovean, dar si dorintele si propunerile lor.
In general, la aceasta intalnire s-a spus lucrurilor pe nume. I-am informat pe profesorii prezenti despre stadiul in care se afla proiectul meu de lege privind scoala de dupa scoala, si am notat sugestiile venite. Ministrul Pricopie a subliniatgrija pe care o are in privinta cresterii promovabilitatii la bacalaureat, anuntand, in premiera, ca se gandeste la introducerea unui modul de pregptire in perioada octombrie-ianuarie, plus inca o sesiune de examene in februarie-martie, pentru elevii care nu reusesc sa ia bac-ul.
Ministrul Tineretului si Sportului Gabriela Szabo a aratat tuturor ca este decisa sa sprijine sportul in scoli, dar si sportul de masa, prin cresterea numarului orelor de sport. Gabriela Szabo a subliniat cat de important e sportul pentru sanatatea copiilor si adultilor si ca spera ca epoca scutirilor medicale pentru ora de sport sa apuna odata cu venirea sa la minister.