MAGAZIN : Pe ultima suta de metri (Autoare : ECATERINA BATRANEANU)

1) O jumatate de lingurita de scortisoara consumata zilnic ajuta intr-o luna de zile la arderea unui kilogram in plus. Presarata in iaurt sau peste feliutele de mar le da acestora un gust special.
2) Atunci cand luati masa, renuntati la alte activitati. In aceste conditii aveti posibilitatea de a consuma cu aproximativ 250 de calorii mai putin pe zi.
3) Chiar si reprizele vesele au fost cuantificate. Se stie astfel ca 10-15 minute de ras pe zi cresc consumul energetic saptamanal cu 300 de calorii.
4) Un pahar cu suc de morcovi baut zilnic va ajuta sa pierdeti 1,8 kilograme din greutate in 3 luni. Este bogat in fibre si nutrienti care ajuta la arderea grasimilor.
5) Pentru a arde mai multe calorii, in timp ce lucrati ascultati muzica antrenanta. Este de mare ajutor si impotriva oboselii.
6) Suplimentele de calciu luate va ajuta sa pierdeti cu 2,6% mai multa grasime.
7) Carnea rosie poate ajuta la slabire. Contine proteine care ajuta la mentinerea masei musculare, iar muschii ard de patru ori mai multe calorii decat grasimile.
8) Daca mizati si pe exercitii fizice, cum este firesc, faceti-le impreuna cu prietenii si veti constata ca slabiti mai mult. Veti pastra o mai buna motivare si va veti incuraja reciproc. Mai trebuie sa stiti ca exercitiile fizice facute dimineata ajuta la arderea mai rapida a grasimilor.
9) Mancati ardei rosu. Contine capsoicina, o substanta care imbunatateste metabolismul.
10) Stresul, in general, sau cel de la serviciu, in special, este principala cauza a supraalimentarii. Invatati un exercitiu util: controlati-va respiratia timp de doua minute, concentrandu-va asupra diafragmei. Va veti potoli astfel foamea.
11) Intre mesele principale, mancati trei sandvisuri de 250 de calorii, cu piept de pui sau cu ton, de exemplu.
12) In timp ce mancati inchideti televizorul deoarece distragera atentiei amana momentul in care va opriti din mancat. Luand aceasta masura scapati de un surplus de 3,5 kg pe an.
13) Consumati sosuri din soia. Proteinele din soia transmit receptorilor din creier senzatia de satietate.
14) Pentru a consuma mai putine calorii maruntiti alimentele. Intotdeauna se mananca mai putina mancare maruntita decat bucati intregi.
15) Alergarea pe banda rulanta se considera a fi cel mai bun mod de a arde calorii in scurt timp.
16) La micul dejun mancati oua, bogate in proteine.
17) Un pahar de vin rosu pe zi combate ingrasarea, fiindca substantele din struguri inhiba dezvoltarea celulelor de grasime in jurul taliei.
18) Ascultand muzica relaxanta in timpul mesei veti manca mai putin.
19) Mancati rodii. Substantele pe care le contin reduc capacitatile corpului de a stoca grasimile.
20) Mancati carne la gratar si evitati prajelile.
21) Beti ceai verde. Contine compusi care sporesc oxidarea grasimilor.
22) Mancati spanac, deoarece contine fibre care ajuta corpul sa consume grasimile.
23) Preferati branza de capra in locul celor de vaca sau de oaie. Are cu 40% mai putine calorii.
24) Mancati un mar inainte de fiecare masa, veti consuma, in medie, cu 130 de calorii mai putin.
25) In salate puneti ulei de masline. Contine acizi grasi care vor transmite creierului senzatia de satietate. Aceeasi senzatie o induc si rosiile pe care, eventual, le puteti pune si in sandvisuri.
26) Asezati-va pe scaun cand mancati. Veti manca mai putin cu o treime decat daca stati in picioare sau mancati mergand.
27) Lasati sa treaca cel mult trei ore intre mese, pentru a asigura un bun metabolism.
28) Dintre sortimentele de paine, alegeti-le pe cele cu seminte. Sunt mai bogate in fibre si dau senzatie de satietate pentru mai mult timp.
29) Nu mancati singuri. Studii interesante au aratat ca cei care iau masa singuri mananca mai mult.
30) Evitati bauturile energizante pentru ca ingrasa!
31) La fel, laptele cu cereale.
32) Dupa ce faceti exercitii fizice evitati sa va asezati imediat pentru ca anulati o parte din efectul arderii grasimilor.
33) Adaugati boia la mancare. Contine vitamina C, care ajuta la transformarea grasimii in energie.
34) Otetul din salate ajuta la arderea grasimilor.
35) Consumati ananas, de preferinta proaspat, pentru ca ajuta metabolismul si, implicit scaderea in greutate.

Chiar daca o parte dintre "secretele" dezvaluite de nutritionisti nu isi vor arata efectele imediat, cu siguranta sunt un punct de pornire pentru anul ce vine.