MAGAZIN: Cateva secrete (Autoare: ECATERINA BATRANEANU)
Vi se pare ca in aceasta dimineata cearcanele par mai adanci, chipul pare tern si tenul si-a pierdut din stralucire? Va dezvaluim cateva secrete, cateva solutii rapide de improspatare si revitalizare, care pot reda pielii un aspect sanatos.

- Masajul cu cuburi de gheata invioreaza aspectul tenului, dezumfla pungile de sub ochi si inlatura semnele de oboseala. De asemenea, tonifica si inchide porii. Daca ati fost prevazatori si cuburile de gheata ascund in compozitie infuzii de plante (galbenele, tei, musetel etc.) beneficiile masajului vor fi mai eficiente.

- Feliile si sucul de castravete proaspat ajuta la estomparea cearcanelor, calmarea si hidratarea pielii. E un remediu bun dupa o noapte de nesomn, dar si pentru dezumflarea pungilor de sub ochi. Procedeul imbunatateste rapid aspectul pielii. Pentru rezultate evidente, se repeta metoda cateva zile la rand.

- Uleiurile naturale, hidratante regenereaza si revitalizeaza tenul. Printre cele mai recomandate, in cazul tenului obosit sunt uleiul de samburi de caise sau uleiul de susan. Aceste uleiuri intineresc aspectul tenului si previn imbatranirea, redau luminozitatea si o culoare naturala pielii. Uleiul se aplica in cantitate mica pe tenul curat, se maseaza usor si se lasa sa intre in piele.

- O masca cu ingrediente naturale, din miere si banana, are efecte revitalizante care redau pielii stralucirea, luminozitatea si un aspect intinerit. Banana mentine hidratarea si furnizeaza vitamine, iar mierea are efect antioxidant. Se aplica masca pe fata, se lasa 15 minute sa actioneze, apoi se clateste obrazul cu apa calduta.