Magazin : Mai sunt dosare OZN britanice de desecretizat (Autor: DAN D. FARCAS)
(Continuare)
Raze luminoase suspecte
In mod sigur, Ministerul britanic al Apararii a fost interesat de un astfel de eveniment. Iar daca este asa, unde sunt documentele in care e relatat incidentul? Colonelul Halt a recunoscut public tot ce stia cu privire la acest caz, intr-un show de televiziune difuzat in 1991. Deci si militarii Ministerului britanic al Apararii trebuia sa fi avut cunostinta de subiectul foarte sensibil al activitatii OZN de la WSA, cel putin la data aceea, daca nu mai devreme. Pare firesc ca una sau mai multe structuri de informatii din Ministerul Apararii sa fi mentionat in scris dramatica recunoastere publica facuta de Halt in scris. Daca este asa, de ce aceste documente nu au ajuns sa fie declasificate?
Hastings mai afirma ca are cunostinta, din surse de incredere, de incursiunile relativ recente ale unor OZN-uri la baza Faslane (Scotia) a Marinei Regale unde se afla submarinele Trident, purtatoare de rachete nucleare, ale Marii Britanii. Sunt evenimente de care trebuia sa stie si Ministerul Apararii. Sau cel putin ar fi trebuit sa stie. Exista oare si documente referitoare la aparitiile de la aceasta baza? Cel putin pana in prezent, ele nu au iesit la iveala, chiar daca incidentele au fost raportate in 2011.
Pe scurt, aparent Ministerul britanic al Apararii nu a fost sincer in totalitate cu cetatenii din Marea Britanie sau, in cel mai bun caz, a fost foarte neglijent in cautarile sale anterioare pentru fisierele privind incidente OZN. Documentele nou-descoperite sugereaza ca ar putea exista si alte loturi de fisiere, inca nerecunoscute, pe aceasta tema. Speram ca recentele evolutii vor duce la eforturi reinnoite din partea cercetatorilor privind declasificarea cu adevarat cuprinzatoare a intregului volum de fisiere OZN al Ministerului Apararii.
Reamintim cititorului ca Robert Hastings s-a evidentiat, in primul rand, prin investigarea relatiilor dintre OZN-uri si armele nucleare. El invita pe oricine doreste sa vada cateva dintre documentele in acest sens, care au fost facute publice de Guvernul SUA, sa mearga la pagina sa de documente.
La 27 septembrie 2010, tot el sponsorizase o conferinta de presa in Washington DC, la care sapte veterani ai US Air Force au discutat implicarea sau cunostintele lor privind incidente in care a existat o activitate OZN la baze americane de rachete nucleare. CNN a transmis evenimentul in direct. Inregistrarea corespunzatoare se poate gasi si vizualiza pe internet.