Scoala Step by Step anunta inceperea inscrierilor pentru anul scolar 2013-2014 la doua clase pregatitoare, doua clase I si o clasa a V-a.
Intr-o perioada in care sistemul de educatie din Romania isi cauta drumul, Asociatia Centrul Step by Step Pentru Educatie si Dezvoltare Profesionala creeaza solutii pentru educatie de calitate.
Scoala Step by Step, autorizata prin OMECTS nr. 5893/27.09.2012, sustine servicii educationale de calitate, unde mediul este atractiv, stimulativ si pune in prim plan acceptarea si respectarea diversitatii - lucru care se construieste prin cooperare cu familiile elevilor.
"Programul pentru clasa a V-a promoveaza aceleasi valori si principii ale metodologiei alternativei educationale Step by Step care au fost implementate pentru invatamantul primar: dezvoltarea si construirea competentelor pentru viata, individualizarea actului didactic de predare-invatare-evaluare, lucrul in grupuri mici si respectarea ritmului individual in asa fel incat fiecare copil sa-si atinga potentialul maxim", spune Carmen Lica, director executiv al Centrului pentru Educatie si Dezvoltare Profesionala (CEDP) Step by Step.

Elementele care particularizeaza Scoala generala Step by Step sunt:

Scoala ia in considerare experienta personala de cunoastere si sociala a fiecarui elev, precum si interesele acestuia.
prezenta diversitatii in colectivele de elevi favorizeaza imbogatirea experientei individuale;
Scoala dezvolta capacitatea de a intelege si respecta drepturile tuturor persoanelor si de a rezolva pasnic neintelegeri si conflicte;
promovarea egalitatii de sanse, in randul elevelor si elevilor sai si al corpului profesoral;
pregatirea de tinere si tineri capabili sa actioneze adecvat provocarilor globalizarii;
construirea unei atmosfere care sa incurajeze curiozitatea si gandirea critica;
incurajarea interactiunii si comunicarii dintre elevi.
Despre alternativa educationala Step by Step

Alternativa educationala Step by Step implementeaza metode de predare - invatare - evaluare centrate pe copil, incurajeaza implicarea familiei si a comunitatii in invatamantul prescolar si scolar si respecta curriculum national.
In alternativa educationala Step by Step, copiii sunt incurajati sa faca alegeri, sa isi asume responsabilitatea pentru deciziile lor, sa isi exprime ideile in mod creativ, sa se ajute reciproc, sa isi dezvolte abilitatile de gandire critica si sa gandeasca liber. Copiii educati in spiritul Step by Step reusesc sa defineasca si sa rezolve singuri problemele cu care se confrunta, sa comunice usor cu cei din jur, sa inteleaga si sa negocieze.
Aplicarea alternativei Step by Step a fost reglementata de Ministerul Invatamantului in 1994.

Stiati ca in clasele Step by Step:
activitatile sunt organizate in centre de activitate, ceea ce ii ajuta pe copii sa comunice si sa relationeze mai bine, incurajand lucrul in echipa?
exista doua cadre didactice? Copiii beneficiaza de indrumarea a doi invatatori.
se face o evaluare continua descriptiva, acest lucru constituind un feedback permanent asupra evolutiei copilului?
nu e incurajata competitia? Copiii nu sunt comparati intre ei, ci doar cu ei insisi; fiecare copil are propriul ritm de dezvoltare.
Mai multe informatii puteti gasi pe site-ul www.scoalastepbystep.ro. Programarile pentru vizite pot fi facute telefonic (Coordonator Educational - Mihaela Stafiescu - 0724 259 856).