Dintre toti pasagerii unei masini, un copil fara centura de siguranta are sanse minime de supravietuire in caz de accident. In teorie o stim cu totii, la practica au picat insa cei mai multi soferi opriti sambata in trafic de politisti.
Agentii de la Rutiera s-au uitat cu atentie si dupa scaunele speciale pentru cei mici, obligatorii conform codului rutier.
Sambata dimineata a inceput prost pentru sute de soferi care au pornit de la Bucuresti inspre munte. La capatul coloanei care s-a intins pe sute de metri in Otopeni, se desfasura la prima ora un filtru al politiei rutiere Ilfov.
Cei mai multi au ramas surprinsi sa fie trasi pe dreapta. Era prima data cand i-a intrebat cineva despre centura de siguranta pentru copii. Juniorii stateau intre scaune ori in bratele adultilor. Desi suna dur, in caz de accident ei sunt primii proiectati prin parbriz.
Desi sunt constienti ca le-au stricat ziua celor 40 de soferi amendati cu sute de lei, politistii au vrut sa atraga astfel atentia asupra accidentelor prea dese in care mor si copii, din cauza ca nu foloseau centura.
Scaunele speciale cu centuri speciale sunt obligatorii pentru copiii sub 3 ani. Amenda este sigur mai scumpa decat un scaunel la mana a doua, care se gaseste usor pe internet.