Recent, s-a lansat la Bucuresti cartea Bucate delicioase pentru copiii cu alergii alimentare, de Alina Constantinescu si Oana Popescu
Evenimentul a avut loc la Galeria de Arta CALEA VICTORIEI 33 (Teatrul de Revista Constantin Tanase, Calea Victoriei nr. 33, Sector 1).
Aceasta carte cu totul deosebita este dedicata special copiilor cu probleme alergologice, fiind o culegere ce contine retete speciale ale unor preparate fara lapte de vaca si pe alocuri fara ou.
Prezentarea va fi facuta de Dr. Andreea Manda, Medic Primar Pediatrie, cea care semneaza si prefata cartii.
Copiii nostri ne sunt necontenita inspiratie. Ne ajuta sa fim mai buni, mai intelegatori, mai curajosi. Pentru puterea pe care ei ne-o dau sa mergem mai departe atunci cand ne este greu, le multumim! Datorita lor am realizat aceasta culegere de retete, pentru ca si altor mamici sa le fie de ajutor. Ne dorim sa va fie de folos voua si copiilor vostri!. (Autoarele)
Pornind de la experienta acumulaa si din dorinta de a impartasi si de a ajuta si alti parinti care se confrunta cu problema prepararii hranei copiilor care au alergii la diferite alimente, Alina Constantinescu impreuna cu Oana Popescu au reusit sa includa in aceasta carte o mare varietate de retete create pentru intreaga familie, in asa fel incat sa indeparteze disconfortul gatitului separat pentru copil. Cartea, care a aparut la sugestia Oanei Popescu, mamica unei fetite cu astfel de probleme, contine peste 30 de meniuri pentru intreaga zi - mic dejun, pranz, cina, dar si o multime de retete pentru gustari, dulciuri, produse de patiserie: Mic dejun pentru copiii sanatosi, Supite si Ciorbite pentru Fetite si Baietei, Felul doi pentru Mancaciosi, Desertul Campionilor, Cina, Ceva usor pentru un Somn Bun, Patiserie.
Bucate delicioase pentru copiii cu alergii alimentare este un melanj de retete impartite pe categorii, urmarind mesele principale ale unei zile (la inceput sunt prezentate si cateva variante de meniuri pe o zi intreaga), precum si retete speciale pentru prepararea borsului de casa, bulionului sau a diverselor feluri de paine. Fiecare reteta este insotita de o bulina de recomandare legata de varsta copilului care poate consuma preparatul respective. Retetele care nu contin ou sunt marcate pentru a usura munca mamicilor.
Speram sa fie de mare ajutor celor care trebuie sa gateasca pentru un copil cu alergii - au spus autoarele. Pentru ca, recunoastem ca noua, la inceputul rolului nostru de mamici care au copii cu astfel de probleme, ne-a fost foarte greu. Mancarurile sunt gustoase si se pot savura si de catre adulti.