Chiftelutele testate pozitiv cu urme de carne de cal nu au ajuns la vanzare in vreun restaurant Ikea, totusi, s-a decis scoaterea temporara de la vanzarea din magazinul din Baneasa, pentru verificarea suplimentara, conform datelor furnizate AGERPRES de retailerul de mobila.
"Chiftelutele testate pozitiv cu urme de carne de cal din Republica Cehia nu au ajuns niciodata la vanzare in vreun restaurant IKEA (nici in Romania). Produsele au fost temeinic verificate de catre colegii din Suedia responsabili pentru produsele din magazinele IKEA, impreuna cu furnizorul nostru global. Totusi, noi am decis scoaterea temporara a chiftelutelor de la vanzarea din magazinul din Baneasa pentru verificarea suplimentara", au precizat Cornel Oprisan, retail manager Ikea Romania.
Romania nu a fost notificata prin Sistemul Rapid de Alerta despre chiftelutele care contineau carne de cal comercializate in Republica Ceha prin reteaua Ikea Group, a anuntat luni Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).
Dupa evaluarea riscului, efectuată de catre reprezentantii Comisiei Europene, in cazul in care Romania se afla pe lista de distributie a acestor produse, ANSVSA va lua masurile necesare, conform datelor transmise de catre Comisia Europeana.