Iulian Ghergut confirma ca este rapit de gruparea terorista Al Murabitun si face apel la familia sa, directorul companiei pentru care a lucrat si la guvernele Romaniei si cel din Burkina Faso pentru a fi salvat. Sambata au aparut primele imagini cu romanul rapit in aprilie in Burkina Faso: o inregistrare filmata pe 18 august si publicata pe 29 august.
Barbatul spune in mesajul sau ca a fost rapit de gruparea Al-Mourabitoun si cere ajutor din partea familiei sale, a directorului companiei pentru care lucra si din partea guvernelor Romaniei si celui din Burkina Faso, pentru a incepe negocierile ssi a fi eliberat.
Iulian Ghergut a fost rapit in luna aprilie de la o mina din mangan din Burkina Faso, unde lucra ca agent de securitate. La scurt timp, gruparea jihadista Al-Mourabitoun a confirmat rapirea romanului.
Imeidat dupa aparitia filmulețului MAE a anuntat ca a fost creata o celula de criza interinstitutionala care gestioneaza situatia cetateanului roman rapit in Burkina Faso (din care fac parte MAE, SIE, SRI, MApN, Administratia Prezidentiala).