clickpentrufemei.ro/: Te straduiesti sa slabesti si nu reusesti sa dai de furca apetitului pentru preparate culinare periculoase pentru silueta? Exista cateva alimente care pot taia pofta exagerata de mancare!

• Polifenolii continuti de rodie reduc apetitul
Recent, oamenii de stiinta de la Universitatea Regina Margaret din Edinburgh, Marea Britanie, au realizat un studiu referitor la efectele suplimentelor zilnice cu rodie. Cei 29 de voluntari care au luat timp de trei saptamani acest tip de suplimente au afirmat ca le-a scazut semnificativ pofta de mancare. Datorita unor substante pe care le contine, polifenoli, scade apetitul exacerbat, daca este consumat cu regularitate. De asemenea, previne bolile multumita antioxidantilor pe care-i confera si care neutralizeaza radicalii liberi mai eficient decat vinul sau ceaiul verde. In plus, sucul rodiei scade tensiunea arteriala, reduce stresul si intarzie imbatranirea prematura.

• Merele, de rontait cu 20 de minute inainte de masa
Daca vei manca un mar inainte de masa vei avea o pofta de mancare mai mica. Procesul lor de digestie este mai lung, ceea ce te va face sa te simti satula o perioada mai lunga de timp. Si merele iti confera fibre, elemente nutritive importante pentru o buna digestie.

• Portocalele inlocuiesc dulciurile
Intre mesele principale este posibil sa apara si pofta de a manca ceva dulce. Pentru acele momente "critice" este bine sa ai aproape o portocala. Iti asigura senzatia de satietate pentru mai mult timp si are multe fibre. In plus, te si hidrateaza, intrucat o portocala este 86% apa.

• Proteinele din linte si mazare asigura satietatea
Din linte si mazare corpul tau va primi fibre, carbohidrati si proteine, unele dintre cele mai bune componente ale unei diete sanatoase care-ti taie pofta de a rontai intre mesele principale ale zilei. Daca vrei sa ai energie din plin pentru exercitiile fizice din timpul regimului de slabit si un nivel redus al colesterolului, alege sa prepare mancaruri cu mazare sau cu linte.

• Cartofii, saraci in calorii
Cu siguranta, cartofii sunt si ei printre alimentele care-ti taie pofta de mancare, mentinand-o chiar cu putin mai mult decat painea alba. Au putine calorii si pana si coaja lor are antioxidanti si vitamine care, sub forma de ceai, sunt utile in dieta.