Reteta pentru cea mai buna ciorba de burta
andreilaslau.ro informeaza: Trucul care te ajuta sa faci cea mai buna ciorba de burta. Doar cei mai buni bucatari folosesc ingredientele astea
Trucul care te ajuta sa faci cea mai buna ciorba de burta. Doar cei mai buni bucatari folosesc ingredientele astea. Ciorba de burta poate fi o incantare pentru papilele tale gustative, dar daca folosesti si aceste ingrediente, atunci cu siguranta sti ca ai reusit. Mai jos iti prezentam o reteta de ciorba de burta pe care o prepara cei mai iscusiti bucatari din intreaga lume.
Ingrediente:
1,5 kg oase de vita cu maduva
1,5 kg burta proaspata
1 radacina telina
5 galbenusuri
300 gr smantana
2 morcovi
1 lingura de faina
1 ceapa
1 bucata radacina patrunjel
3 linguri de ulei
2 radacini de pastarnac
piper negru, proaspat rasnit
1 capatana de usturoi
putin otet
Mod de preparare:
Burta si oasele de vita se spala bine si se pun la fiert intr-un recipient mare, cu aproximativ 4 sau 4,5 l de apa. Se ia spuma pana dispare total. Se lasa carnea si burta la fiert, vreme de 15 minute, dupa care se adauga si legumele.Se adauga legumele curatate, dar intregi, netaiate, se pune o lingurita de sare si se lasa ciorba la fiert la foc mediu, pana carnea de vita se desprinde de pe oase, sau aproximativ 70 minute. Intre timp, se mai ia spuma daca mai apare. Inainte de a lua ciorba de pe aragaz se verifica daca burta este fiarta. Se constata ca zeama scade in timpul fierberii, cam 2 l din 4,5 l initiali. Dupa ce fierbe totul, se strecoara zarzavatul si carnea. Se separa carnea de zarzavatul fiert si de osul/oasele de vita. Se taie burta in fasii subtiri si relativ mici. Se taie si carnea in bucatele mai mici Intre timp, zeama e lasata sa se racoreasca un pic. Nu trebuie sa se raceasca total. In putin ulei se caleste morcov crud, trecut prin razatoarea mica. Modul de preparare este clasic, ca la orice ciorbita, dar trucul este acela de a adauga o lingura de faina la dressingul de galbenus cu smantana. Asta va lega ciorba si o va face mai savuroasa. De asemenea, la final, poti adauga 2-3 gogosari in otet pe care sa ii taiati in felii ca cele de burta.
Sursa: culinar.bzi.ro
Articol preluat integral cu acord scris