In cadrul manifestarii Zilele Orasului Calarasi, vineri, 18 septembrie 2015, a avut loc Sedinta solemna a Consiliului Local al Municipiului Calarasi, in care s-a aprobat o hotarare privind acordarea titlurilor de Cetatean de onoare al municipiului Calarasi.
Printre cei care au primit acest titlu se numara si un redutabil jurnalist, Dan Constantin, originar din Calarasi, fiul unui mare carturar- Ionel Constantin.
Puteti citi in continuare textul Propunerii pentru acordarea Titlului de
CETATEAN DE ONOARE AL MUNICIPIULUI CALARASI d-lui Dan Constantin.
Solicitam Consiliului Local al Municipiului Calarasi sa aprobe acordarea Titlului de CETATEAN DE ONOARE AL MUNICIPIULUI CALARASI domnului DAN CONSTANTIN.
Domnul Dan Constantin este unul dintre fiii de onoare ai Municipiului Calarasi, care onoreaza prin tot ceea ce face, orasul in care s-a nascut.
Fiul reputatului profesor calarasean, Ionel CONSTANTIN, director al Liceului Teoretic nr. 1 (azi Colegiul Barbu Stirbei) din Calarasi- DAN CONSTANTIN este unul dintre reputatii jurnalisti ai Romaniei contemporane, o emblema a profesionalismului si a echilibrului in toate prezentele sale publice.
CONTRIBUTII EDITORIALE SI ALE VIETII SPIRITUALE PENTRU MUNICIPIUL CALARASI:
Articole si participari ca invitat la emisiuni ale televiziunilor nationale si locale din Calarasi, precum si la activitati care marcheaza traditia Liceului nr. 1 Nicolae Balcescu, actualul Colegiu National.
A contribuit la organizarea Expozitiei aniversare CENTENAR IONEL CONSTANTIN (1915-2015)- 100 de ani de la nastere. Animator al vietii culturale, Ionel Constantin a contribuit la infiintarea Muzeului Raional din Calarasi, la functionarea teatrului de amatori, a activat in presa locala, in cenacluri literare, a deschis expozitii personale de pictura.
Expozitia cuprinde lucrari de pictura, grafica si ceramica pictata lucrari din colectia familiei Constantin, puse la dispozitia Muzeului Municipal din CALARASI de cunoscutul jurnalist DAN CONSTANTIN, fiul profesorului emerit, Ionel Constantin.
Din toate aceste motive, propunem acordarea Titlului de CETATEAN DE ONOARE AL MUNICIPIULUI CALARASI domnului DAN CONSTANTIN.
Prof. dr. Sorin DANCIU
Director executiv, DIRECTIA PENTRU CULTURA Calarasi