Adevarul informeaza: Cum pot scapa barbatii de burta. Reteta garantata de nutritionisti. Burta este primul semn ca puteti face in infarct dupa 50 de ani Cu cat burta e mai voluminoasa, cu atat e mai periculoasa.
In general, barbatii au tendinta sa acumuleze grasime in zona abdomenului si sa faca burta. Primele semne de obezitate apar dupa 30 de ani, cand nivelul de testosteron incepe sa scada, iar metabolismul incetineste. Multi barbati se plang ca au burta si ca nu stiu cum sa scape de excesul de grasime din abdomen. Cauzele aparitiei sunt multiple, dar se invart in jurul alimentatiei si a varstei.
- Barbatii sunt mai predipusi decat femeile sa acumuleze grasime multa pe abdomen. In general, alimentatia este cruciala atunci cand ne ingrasam, desi de multe ori dam vina pe altceva. Este adevarat ca dupa 30 de ani nivelul de testosteron incepe sa scada, la fel si masa musculara, iar metabolismul incetineste la barbati. De aceea trebuie sa fie atenti la ce mananca. Sunt si cauze genetice, burta se poate mosteni, dar o dieta echilibrata o poate elimina, spune nutritionistul Eva Iortan.
Sedentarismul, grasimile si alcoolul merg mana in mana cu burta Barbatii au tendinta sa devina mai sedentari dupa o anumita varsta si sa manance mai gras.
- Sedentarismul este dusmanul oricui. Ca barbat, daca stai acasa pe canapea fara sa faci nimic, te vei ingrasa. Nu este valabil doar la barbati, insa acestia mananca in general mai multe grasimi decat femeile si consuma si mai mult alcool. Combinatia dintre o friptura grasa, doua-trei pahare de alcool, urmata apoi de odihna la pat, duce clar la burta, mai spune medicul.
Pericol pentru sanatate
Burta nu este doar inestetica, dar si un pericol mare pentru sanatate.
- Cu cat burta este mai voluminoasa, cu atat este mai periculoasa. Barbatii care au burta vor avea probleme cardiace dupa 50 de ani, vor avea tensiune marita, risc de diabet, dar si colesterolul si trigliceridele crescute. Burta este foarte periculoasa, mai ales ca barbatii sunt de doua ori mai predispusi decat femeile sa faca infarct. Daca aveti burta mare, ar trebui sa fie un semnal de alarma, mai spune specialistul.
Alimentatia este foarte importanta Pentru a scapa de burta, miscare nu este suficienta. Trebuie mai intai o alimentatie corecta.
- Alimentatia este sfanta. In primul rand nu mancati dupa ora 19.00 si mai ales nu mancati friptura cu cartofi prajiti,urmata de 2-3 pahare de vin sau una sau 2 beri. Nici mancarea de tip fast-food nu este recomandata. Alcoolul ingrasa mult si impiedica eliminarea grasimilor din organism. Eu ii sfatuiesc pe barbati sa manance bine dimineata si la pranz, iar seara mai usor, ceva gen peste si legume sau gratar. Pentru a scapa de burta trebuie sa eliminati pe cat puteti painea si dulciurile. Nici bauturile acidulate, chiar si apa minerala nu sunt bune deoarece baloneaza. Daca vreti sa scapati de burta mancati portii mai mici. De asemenea, este foarte important sa mancati incet, nu sa infulecati pe nerasuflate, mai spune medicul.
Miscarea ajuta si ea Sportul ajuta un organism sa fie sanatos.
- Pe langa alimentatie, miscarea ajuta si ea mult, dar nu puteti face sport si apoi sa mergeti acasa si sa mancati copios. Cea mai buna este alergarea usoara, cam o jumatate de ora pe zi. Si mersul la sala ajuta, dar mai mult musculatura, nu da jos burta daca nu reglati si dieta. Genuflexiunile de exemplu sunt mai bune decat abdomenele pentru a elimina grasimea de pe burta, mai spune medicul.

Sursa: adev.ro