Ziua de Cluj: 6 solutii pentru SANATATE. Hipertensiunea poate fi tratata FARA MEDICAMENTE
Presiunea arteriala ridicata e tratabila cu plante si suplimente alimentare!

Hipertensiunea arteriala netratata va poate afecta organele din corp si creste riscul de atac de cord, accident vascular cerebral, hemoragii cerebrale, boli de rinichi si de vedere.
Cititi care sunt remediile naturale pentru hipertensiunea arteriala.
Urmatoarele remedii naturiste va pot scapa de problemele cu tensiunea ridicata.

1. Coenzima Q10
Oamenii de stiinta din Australia sustin ca Q10 poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale. Potrivit unui studiu, jumatate din persoanele hipertensive, care au urmat un tratament cu suplimente alimentare cu tablete din coenzima Q10 si-au adus tensiunea la valori normale.

2. Usturoi
Cercetatorii americani au ajuns la concluzia ca suplimentele alimentare cu praf de usturoi, pot fi de folos pacientilor cu hipertensiune arteriala usoara. De asemenea, consumul ridicat de usturoi este indicat in combaterea tensiunii arteriale ridicate. Totusi, pentru ca usturoiul poate subtia sangele ar trebui consumat cu precautie.

3. Paducel
Paducelul este alta planta cheie in tratarea hipertensiunii arteriale. Potrivit cercetarilor din Marea Britanie, un tratament cu 1200 mg de extract de paducel pe zi, a redus semnificativ hipertensiunea arteriala pentru 71 la suta dintre pacientii carora li s-a administrat. Tratamentul a durat 16 saptamani. La finalul perioadei de tratament, s-a constat o reducere semnificativa a presiunii arteriale diastolice cu 2,6 mm Hg.

4. Ulei de peste
Studiile experimentale din Statele Unite ale Americii (SUA) sugereaza ca uleiul de peste poate avea un efect modest asupra tensiunii arteriale. Totusi, suplimentele cu ulei de peste au aratat ca ele contin o cantitate mai mare de DHA (acid docohexaenoic) si EPA (acid eicosapentaenoic). Exista unele dovezi ca DHA este ingredientul care scade tensiunea arteriala.

5. Acid folic
Acidul folic este o vitamina B necesara pentru formarea celulelor rosii din sange. Aceasta poate ajuta la combaterea presiunii arteriale ridicate, prin reducerea nivelurilor crescute de homocisteina. Un studiu pe fumatori a constatat ca, dupa patru saptamani de tratament cu suplimente cu acid folic, a redus in mod semnificativ tensiunea arteriala.

6. Calciu, magneziu si potasiu
Suplimentele de calciu par a avea un impact modest in reducerea hipertensiunii arteriale, dar statisticile arata reducerea tensiunii arteriale sistolice cu o medie de 2,5 mm Hg. O meta-analiza din 5 studii a indicat faptul ca un tratament cu suplimente din potasiu a redus tensiunea arteriala sistolica. Diferenta medie a fost de 11.2 mm Hg, in cazul acesteia si de 5,0 mm Hg in cazul celei diastolice. Magneziu. In 12 studii randomizate controlate, participantii au primit suplimente de magneziu si au avut o reducere a tensiunii arteriale diastolice, in medie cu 2,2 mm Hg.