www.musetel.ro informeaza: Va prezentam cateva sugestii menite sa va ajute sa nu faceti o problema din caderea parului. Asteptati sa treaca timpul. Daca pierderea parului a fost cauzata de o boala acuta, de o nastere sau de o interventie chirurgicala, este probabil ca manifestarea sa fie temporara si parul sa creasca din nou de la sine. Schimbarea pieptanaturii astfel incat sa va mascati zonele plesuve va poate ajuta sa fiti destins in societate, pana cand parul se regenereaza.
Feriti-va de leacurile babesti. Cleopatra a incercat sa-i trateze chelia lui Iulius Cezar cu dinti de cal arsi si macinati, cu grasime de urs, de soareci si de cerb, spune dr. Amiel. Egiptenii antici mai foloseau osanza de hipopotam sau de crocodil. Remediile de azi arata ceva mai bine , dar cele mai multe sunt de-a dreptul ineficiente, iar acelea care pot ajuta nu se afla in nomenclatorul de medicamente aprobat de autoritatile sanitare. Caveat emptor — Cumparatorule, ia aminte!
incercati o potiune magica. Lotiunea continand substanta activa minoxi-dil se dovedeste eficienta la aproximativ o jumatate dintre barbatii (si femeile) care prezinta plesuvie de tip masculin , dar sunt necesare 4 luni de utilizare pentru a obtine un efect vizibil si lotiunea trebuie folosita timp nelimitat, altfel parul nou crescut va cadea dupa intreruperea tratamentului. Lotiunea poate fi cumparata fara reteta, de la farmacii.
indrazniti sa mergeti cu capul descoperit. Unele persoane prefera sa se impace cu gandul ca le cade parul si isi poarta fara jena capul descoperit. S-ar putea chiar sa doriti o solutie radicala si sa va radeti complet capul.
Faceti o schimbare de stil. Cresteti cat se poate de mult volumul parului pe care il aveti , sugereaza dr. Amiel. Daca parul este alb, dati-i o culoare care sa il faca sa arate mai bine . Daca este drept, un permanent usor va ajuta la umplerea zonelor plesuve. Dar procedati cu precautie — daca parul este deja fragil , prea multe chimicale pot insemna ultima picatura. Zonele existente in caz de alopecia areata se ascund si printr-o tunsoare iscusita.
Cautati o palarie. Daca nu puteti obtine pieptanatura dorita sau daca nu exista destul par pentru a-l plimba de colo - colo, achizitionati turbane sau palarii adecvate dispozitiei, tinutei sau ocaziei.
Aveti grija la suvite. Evitati trasul de par sau folosirea agresiva a dispozitivelor de incretire a parului , deoarece brutalizarea lui poate duce la un tip de pierdere a parului numit alopecie de tractiune. De asemenea, tratarea parului cu uleiuri fierbinti sau cu substante chimice folosite la realizarea permanentelor poate determina inflamarea radacinii firelor de par si duce, in cele din urma, la pierderea parului.
Combateti stresul. Tehnicile de relaxare sau consilierea pot ajuta cand factorul declansator al caderii parului este de natura emotionala sau psihologica.
incercati un remediu din plante medicinale . "Cand smocuri mari de par cad dintr-o data de pe cap, treceti printr-o situatie devastatoare", spune fitote-rapeutul Douglas Schar. "Constat ca alopecia , indeosebi cea de natura nervoasa, este ajutata adesea de aplicarea cu regularitate a unei creme cu arnica."
Crema se vinde in magazinele specializate, in farmacii si in unele super -marketuri. Aplicati-o de 2 ori pe zi pe zonele plesuve. "Cam murdareste", admite dr. Schar, "dar va stimula regenerarea parului ".