www.libertatea.ro informeaza: Odata cu inceperea noului an scolar, multi elevi si studenti fac naveta cu trenul. Libertatea iti spune ce reduceri acorda CFR Calatori elevilor si studentilor, atat la abonamente, cat si la bilete, si ce documente sunt necesare pentru procurarea acestora.
In privinta abonamentelor, atat elevii, cat si studentii beneficiaza de o reducere de 50 la suta, pentru toate trenurile Regio.
educerile sunt valabile pentru calatoriile la clasa a II-a. Abonamentele se elibereaza pentru distante de pana la 300 km, iar numarul calatoriilor incluse este nelimitat. Aceste abonamente se acorda in baza carnetului de elev, respectiv a legitimatiei de reducere la transport pentru studenti, vizate pe anul scolar / universitar in vigoare.
Studentii la zi, din invatamantul de stat sau privat acreditat, beneficiaza, in baza Legitimatiei de student reducere la transport, de o reducere de 50%, pentru un numar nelimitat de calatorii cu trenurile Regio. Dar, in baza Carnetului de cupoane, studentii pot efectua 6, 18, 24 de calatorii si cu trenurile InterRegio, clasa a II-a, in decursul unui an. Elevii din clasele 0 â€" 12 beneficiaza, in baza carnetului de elev sau a adeverintei pentru clasa pregatitoare, de o reducere de 50%, la cumpararea unui bilet de tren Regio, clasa a II-a.