Iata o metoda de tratament care face minuni in terapia de recuperare functionala a articulatiilor, dupa interventii chirurgicale, fracturi sau luxatii.
Este vorba de o familie de aparate numite artromoturi, care actioneaza mechanic, controlate electronic de catre specialisti, in functie de caz, mobilizand articulatiile continuu si pasiv, adica fara ca pacientul sa depuna vreun efort sau sa resimta vreo durere. Acest tip de tratament e indicat chiar si imediat dupa operatie si, spun medicii, reuseste sa faca intr-o luna cat ar realiza un kinetoterapeut, acasa, in 6 luni. Puteti vedea aici modul in care actioneaza:
https://www.youtube.com/watch?v=zQEaFqiZVhE#action=share
Explicatiile sunt oferite de dr. Ion Manea, directorul medical al Bio Ortoclinic (www.ortoclinic.ro, telefon 021/796.19.31 sau 0754.060.060), cea mai mare clinica de ortopedie si vertebrologie din Romania, axata pe tratamente nechirurgicale a tot ceea ce inseamna aparat locomotor, incepand de la dureri de spate pana la hernia de disc, discopatie, scolioza, spondiloza, lombosciatica, lumbago, cifoza, maladia Scheuermann, spondilolistezis si nu numai.