Asociatia Moaselor Independente (AMI) a postat pe facebook un text pe care il puteti citi in continuare.
Profesia de moasa este o profesie nobila. Sa nu uitam ca moasa este cea care a mangaiat pentru prima data crestetul omenirii!
Profesia de moasa este o profesie vocationala. Daca ai ales sa fii moasa sau te gandesti sa devii in viitorul apropiat cu siguranta ii intelegi necesitatea si meritele!
Profesia de moasa este indispensabila. Statisticile ne arata ca acolo unde unde sistemul integreaza moasa sanatatea materno-infantila se situeaza la cote inalte.
Daca esti femeie si iti doresti sa devii mama pentru prima sau a n oara cere sa ai o moasa alaturi de tine si vei trai sarcina, nasterea si perioada de dupa nastere ca pe niste evenimente profund pozitive.
Daca Finlanda este considerata cea mai buna tara pentru a naste si a deveni mama, Romania este la mii de Km departare atat la propriu cat si la figurat! Tarile Nordice acorda primordial ingrijirea prin moasa pe parcursul sarcinii, in timpul travaliului, nasterii si ulterior femeii lauze si pruncului ei pana la o luna. Femeile, copiii si familiile tarilor nordice sunt privilegiati! Sunt sanatosi si fericiti!
Credem ca a venit momentul unei astfel de imagini si pentru femeile romance si familiile lor! Moasele sunt solutia, VOI sunteti schimbarea!
AMI va indeamna pe toti, cu mic cu mare(moase, femei, mamici, tatici,etc), sa va aliniati campaniei pe care a intiat-o pentru reconsiderarea si dezvoltarea profesiei de moasa in Romania.
Doar impreuna, formand un grup compact, vom reusi!
Va asteptam alaturi de noi pe 5 mai, ziua in care mapamondul onoreaza si cinsteste aceasta profesie. E timpul sa intram in randul lumii!