Oprescu: Marcajele stradale au fost incepute timid, din cauza vremii, dar se va lucra si duminica

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ca realizarea marcajelor stradale din Bucuresti a inceput acum doua-trei zile, "timid, din cauza vremii", insa, pentru finalizarea lor, se va lucra si duminica.
Edilul a spus ca a discutat cu reprezentantii firmei care se ocupa de marcajele stradale si i-a anuntat ca vor lucra si duminica.
"La pod la Basarab, au inceput deja. Am inceput sa schimbam pilonii de cauciuc peste care trec toti nesimtitii si fac stanga in loc si am gasit un sistem acum peste care, daca il incearca, isi strica masina", a completat Oprescu la emisiunea "Dupa 20 de ani" difuzata duminica dePro TV.
Primarul general a precizat ca lucrarile pentru marcajele de pe strazi au demarat cu intarziere din cauza contestatiilor privind licitatia pentru acestea.
"Licitatia a inceput acum doi ani de zile si, datorita mirificului sistem de licitatii, de achizitii din Romania, cu ale lui bune, cu ale lui proaste, cu ale lui acuzabile, a facut sa se ambitioneze cei care au pierdut aceasta licitatie si care au vazut suma totala. Si vazand ca este vorba de 21 de milioane, ba chiar 22 de milioane de euro, nu s-au gandit ca niciodata nu ajung sa cheltui suma si ca e pe patru ani, pentru ca e vorba de un contract multianual", a spus Oprescu, aratand ca, de atunci, "am dus-o din contestatie in contestatie".
Potrivit primarului general, au fost opt contestatii ajunse la sase curti de apel, iar in acest timp, din cauza lipsei marcajelor de pe strazi, s-au produs accidente ale caror victime au fost si copii.
"Opt contestatii, sase Curti de Apel... Nu a interesat pe nimeni ca un copil a fost ranit pe o trecere de pietoni care, de fapt, nu mai era trecere, langa scoala, pentru ca era nemarcata", a spus Oprescu.