Zeci de politisti, jandarmi, vamesi si comisari ai Garzii Financiare au luat parte ieri la o razie de mari proportii in Craiova. Actiunea, coordonata de un ofiter trimis special de conducerea Inspectoratului General al Politiei Romane, a vizat in principal combaterea comertului cu legume-fructe, bauturi si tigari de contrabanda.
O prima verificare a avut loc ieri-dimineata in Piata Centrala. Acolo au fost luati la puricat atat comerciantii de legume si fructe, dar mai ales cei care vindeau bauturi si tigari netimbrate.

Tigari dosite sub contorul de gaze

De frica oamenilor legii, mai multi vanzatori de tigari "la negru" si-au abandonat marfa si au rupt-o la fuga. Unul a incercat sa-si ascunda tigarile de contrabanda pe care dorea sa le vanda. N-a avut insa noroc. Politistii i-au luat toata marfa, dupa ce i-au gasit ascunzatoarea: cutia contorului si a regulatorului de gaze din spatele halei centrale.
Grosul raziei a vizat insa angrosistii din Targul Comercial Marlorex si mai ales pe cei care vindeau legume si fructe. Aici, comerciantii nu s-au obosit sa mai inchida, dupa ce vazusera ca la Bucuresti oamenii legii taiasera pur si simplu lacatele si inventariasera marfa din interior, chiar si in lipsa comerciantilor. Politistii doljeni de la Serviciul de Investigarea Fraudelor au gasit la mai multe standuri din Marlorex zeci de tone de produse pentru care nu existau acte de provenienta, ori actele prezentate la control nu reflectau realitatea. La ora inchiderii editiei, controlul inca nu se incheiase.