amosnews / RATB mareste tarifele si elimina gratuitatile pentru pensionari
RATB cere Consiliului General sa aprobe majorarea tarifelor pentru transportul in comun, de la 1,3 la 2 lei calatoria si de la 50 la 75 de lei abonamentul lunar, dar si acordarea gratuitatii doar pentru pensionarii a caror pensie nu depaseste 1.500 de lei.
ANAF a pus proprire pe conturile RATB din cauza unei datorii de 272 de milioane de lei. Pentru a creste veniturile institutiei si a asigura achitarea lunara a obligatiilor esalonate catre ANAF, RATB cere CGMB sa aprobe proiectul de hotarare cu privire la aprobarea politicii tarifare actualizate a regiei, a normelor privind desfasurarea transportului in comun in mijloacele de transport si a modului de sancttionare a abaterilor savarsite.
RATB propune noi tarife pentru calatoriile cu mijloacele de transport in comun.
Astfel, costul pentru o singura calatorie urmeaza sa fie de doi lei, un abonament lunar pe o linie: 45 de lei, pe doua linii: 55 de lei, un abonament general pe toate liniile urbane: 75 de lei, iar un abonament general urban plus expres, adica pe toate liniile urbane si expres: 180 lei.
Preturile abonamentelor lunare nominale reduse ar urma sa fie de 22,50 lei pentru o singura linie, 27,50 lei pentru doua linii, si 37,50 pentru abonamentul pe toate liniile urbane. Pentru cursele expres costul a doua calatorii va fi de 10 lei, pentru 10 calatorii ar urma sa se plateasca 40 de lei, iar un abonament lunar ar costa 120 de lei.
Un abonament nenominal pentru o zi ar trebui sa coste 12 lei, un abonament nominal pentru 7 zile: 25 de lei, iar un abonament nominal pentru 15 zile: 40 de lei. RATB mai propune si o suprataxa pentru nevalidarea abonamentului de 10 lei, iar pentru calatoria cu mijloacele de transport fara achizitionarea unui titlu de transport valabil, suprataxa ar urma sa ajunga la 100 de lei, noteaza Mediafax.
De gratuitate, ar putea sa se mai bucure doar pensionarii care au o pensie mai mica de 1.500 de lei, scrie BN24.ro