Catavencii.ro : Riscul de a confunda ciolanele pedeleului cu oasele cainelui Vasile din Modrogan (Autor : Cristian Teodorescu)

Popularii europeni comit o greseala ucigatoare cu incercarea lor de a face respiratie gura la gura PDL-ului, imediat dupa infrangere, si de a-l pune pe picioare pe Traian Basescu, dand vina pe invingatori, ca si cum astia ar fi castigat la masa verde, nu la urne. Fiindca asta e raportul pe MCV prezentat Parlamentului European de Comisia Europeana inca dominata de populari. Politizat si ignorand cele trei randuri de alegeri care au avut loc in Romania, raportul cauta in coarnele unor institutii manevrate politic, ANI, DNA, CCR, incat chiar si acolo unde nu are dreptate, de pilda in privinta superimunitatii pe care si-ar fi votat-o parlamentarii sau in materie de incompatibilitati vadite, raportul te face sa crezi ca tine partea perdantilor, nu cumpana dreptatii. Acelasi raport tace suspect asupra celor ce se petrec la CSM, desi, fiind vorba de justitia din Romania, ar fi trebuit sa-si dea cu parerea si despre intamplarile CSM-ului.
Eforturile sustinatorilor din tara ai PDL-ului si ai lui Traian Basescu ar fi mai de inteles, chiar daca mi se par la fel de contraproductive in privinta atragerii sau reatragerii de simpatizanti. Astea insa tin, sa zicem, de lupta politica de acasa. O galerie care-si aplauda echipa, chiar si dupa ce a pierdut la un scor dezarmant, are ceva impunator. Si daca-i mai si fluiera pe castigatori, asta e un semn ca nu si-a pierdut aplombul. Dar daca si mult dupa meci galeria e mai preocupata sa-i fluiere pe ceilalti decat sa-si ajute trupetii sa se adune, isi forteaza plamanii degeaba. De unde stii? s-ar putea sa ma intrebe vreunul dintre stalpii galeriei pedeliste. Fiindca imi aduc aminte ce s-a intamplat cu ultrasii PNTCD cand le-a retrogradat partidul din parlament.
Dupa ce au pierdut alegerile locale, taranistii n-au incercat sa-si limiteze pierderile, analizand ce se petrece la ei in ograda si dandu-i afara din partid pe cei care-i faceau de ras, ci au tinut-o pe-a lor. Cand PNTCD-ul s-a trezit in afara parlamentului, sustinatorii sai erau mult prea ocupati sa injure PD-ul si pe Basescu, ca sa mai aiba timp sa-i trezesca din betia puterii pe cei care au spart partidul.
Acum, cand in PDL, Blaga, Udrea, Falca si altii se bat pe ceea ce a mai ramas din partid, sosonarii anonimi ai partidului sunt ocupati sa aplice pe net capete in gura celor de pe margine. N-au timp sa-i tina de rau pe-ai lor.
Cand s-a spart PNTCD-ul, sosonarii taranistilor s-au zburatacit si ei dupa cate un ciob, fiecare in parte convins fiind ca in ciobul pe care-l lauda se afla spiritul lui Coposu.
Acum sosonarii pedelisti, cati au mai ramas, isi fac curaj inchipuindu-si ca spiritul popular de la Bruxelles, care a glasuit prin Raportul pe MCV, ii va tine laolalta pe popularii din tara si ii va mai si scoate la lumina in sondaje. Sa fie cum cred ei, dar daca nu va fi asa, PDL-ul va deveni si din vina lor un dinozaur politic ale carui ciolane vor trebui cautate la Cluj, la Arad, iar la Bucuresti s-ar putea sa fie confundate cu oasele defunctei Securitati sau ale cainelui Vasile, raposatul paznic al partidului din Modrogan.