"Colegii din specialitatea respectiva, de obstetrica-ginecologie, trebuie sa clarifice aceasta situatie. Cezariana nu trebuie sa se faca la cererea pacientului, ci doar in situatii stricte si clare. In Romania, mai trebuie schimbat un aspect: noi, medicii, platim sume uriase la asigurari in cazul unui malpraxis. Firmelor de asigurari le convine acest lucru si ajungem in situatiile astea: ca pacientul sau familia lui doresc sa obtina o despagubire si nu stiu cum sa o obtina. Malpraxisul se intampla in toate tarile lumii, iar acolo (in Statele Unite ale Americii) pacientii sunt despagubiti, spre deosebire de Romania, unde nu se intampla acest lucru", a comentat Raed Arafat in cadrul unei emisiuni de la Realitatea TV, referitor la cazul tinerei de 37 de ani, care a murit recent dupa o operatie de liposuctie efectuata intr-o clinica de chirurgie plastica din Romania.
Familia tinerei a depus luni o plangere la Colegiul Medicilor, acuzandu-l pe medicul Calin Dobos, sustinand ca a gresit operatia pentru ca se grabea sa mai faca si alte operatii in acea zi.
Tanara Irina Ciuraru din Braila a fost supusa unei operatii de liposuctie in urma cu trei saptamani, la Spitalul de Urgenta "Sf Andrei" din Galati.